Suomalainen postimerkki?

Suomalainen postimerkki?

Itellan suunnittelema postimerkki, jossa ”komeilee” homokulttuuria kuvaava, melko lailla natsien sotilaslakkia muistuttava lakki päässä oleva mies, on erittäin kyseenalainen. Kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Mika Niikko ovat aivan oikeassa vaatiessaan moisen postimerkin jättämistä pois postiyrityksen suunnitelmista.

Suomi häpäisisi maineensa maailmalla, jos tällaisella postimerkillä varustettuja kirjeitä ja kortteja alkaisi esiintyä Suomesta lähetetyissä postilähetyksissä. Homokulttuuri ei ole sitä, että sitä pitäisi suorastaan mainostaa. Tässä kuvassa on sitä paitsi rasistisia piirteitä. Tällaistako imagoa halutaan maailmalle Suomi-brändinä levittää? Ei siitä pidettäisi Yhdysvalloissa eikä Israelissa, mutta kuvitella, mitä siitä Venäjällä sanottaisiin, puhumatta muslimimaissa ja muslimiuskoisten piirissä ympäri maailmaa.

Kaiken lisäksi tällä kaverilla on tupakka suussa. Jos se ei ole sitä, niin ainakin se muistuttaa sätkää. Sitäkään ei tarvittane mainostaa nyky-Suomessa, jossa koetetaan vähentää tupakoimista monin tavoin. Se on myös EU:n tavoite.

Tällaiseenko viennistä riippuvaisella Suomella olisi varaa? Osaisiko Itella itsekään siihen kysymykseen rehellisesti vastata?

Harry Blässar
Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: