null Suomen Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut

Merimieskirkon villasukkia. Kuva: SMK/Marko Toljamo.

Merimieskirkon villasukkia. Kuva: SMK/Marko Toljamo.

Suomen Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut

Henkilöstön vähennystarve on alustavan arvion mukaan korkeintaan kahdeksan henkilöä.

Suomen Merimieskirkon hallitus päätti kokouksessaan 21.9.2015 aloittaa yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Neuvottelut koskettavat Merimieskirkon keskustoimiston ja kotimaan henkilöstöä.

Merimieskirkon talous on 2010-luvulla ollut useina vuosina alijäämäinen. Kuluvana vuonna on tullut tietoon tätä ja seuraavaa vuotta sekä erityisesti laivakuraattorityötä koskevia rahoitusvähennyksiä.

Suomen Merimieskirkon henkilöstömäärä on 57, joista kotimaan työssä on 22. Työn uudelleen järjestelyistä ja taloudellisista syistä johtuva henkilöstön vähennystarve on alustavan arvion mukaan korkeintaan kahdeksan henkilöä. Tehtävien uudelleenjärjestelyt koskettavat kaikkia keskustoimiston ja kotimaan työntekijöitä.

”On ikävää, että joudumme menemään yt-prosessiin. Meidän on kuitenkin pakko reagoida rahoituksen vähenemiseen. Tehtävillä keskustoimiston ja kotimaan työn uudelleenjärjestelyillä Merimieskirkko pyrkii turvaamaan työssään merenkulkijoiden palvelemisen Suomessa myös tulevaisuudessa”, sanoo pääsihteeri Hannu Suihkonen.

Merimieskirkon rahoituksesta hieman yli puolet on omaa varainhankintaa. Merkittävimpiä rahoittajia ovat seurakunnat, Suomen ev.lut.kirkko, RAY, opetus- ja kulttuuriministeriö, Wihurin rahasto ja Merimieseläkekassa.

Jaa tämä artikkeli: