null Suomenlinnan kirkosta tehdään aprillimoskeija

Ensi vuonna kirkontornista heijastetaan erityisesti Ilmestyskirjan lauseita. Kuva: Wikimedia Commons

Ensi vuonna kirkontornista heijastetaan erityisesti Ilmestyskirjan lauseita. Kuva: Wikimedia Commons

Ajankohtaista

Suomenlinnan kirkosta tehdään aprillimoskeija

Kiinteistöön on tarkoitus sijoittaa myös pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen tilat.

Pitkään suunniteltu suurmoskeijahanke on saamassa yllättävän ratkaisun. Liian suuren kiinteistökannan kanssa kamppaileva Helsingin seurakuntayhtymä on luovuttamassa Suomenlinnan kirkon moskeijaksi. Kirkon torni on tarkoitus muuttaa minareetiksi, jonka huipulla edelleen välkkyisi majakka.

”Erityisesti meidän joukkomme riemuitsee hankkeesta”, toteaa Suomenlinnassa asuvaa neljän hengen sunnimuslimiyhteisöä edustava April el-Habrillia. Sen sijaan paikalla käyneen shiiojen johtajan Juozan Kuravezen päällekäyvästä lausunnosta ei ynseyttä puutu. ”Ei hyvää päivää”, hän kilahtaa.

Piispa Irja Askola, joka yhytettiin kesken pääsiäiskiireidensä Uspenskin katedraalin alttarista maalaamassa pääsiäismunia metropoliitta Ambrosiuksen kanssa, ei halua tässä vaiheessa ottaa asiaan kantaa. Sen sijaan hän kertoo harkitsevansa uskontojen rauhanomaista rinnakkaiseloa ja suvaitsevaisuutta ylistävän runon kirjoittamista.

Aivan kokonaan kiinteistöä ei luovuteta muslimeille. Sinne on tarkoitus sijoittaa myös pääkaupunkiseudun seurakuntien tulevan yhteisen median Valomerkin toimituksen tilat. Maamme suurimman ja liberaaleimman kirkollisen median toimitilat sopivat hyvin uskontodialogisessa hengessä samaan kiinteistöön moskeijan kanssa, onhan sen edeltäjää Kirkko ja kaupunkia jo kauan kutsuttu ylenmääräisen suvaitsevaisuutensa vuoksi Kirkko ja moskeija -lehdeksi.

”Halusimme vahvistaa valoisaa brändiämme ja siirtyminen myös majakkana palvelevaan toimitilaan sopii suunnitelmiimme ja tulee kuin taivaan lahjana. Sijaintikaan ei ole ongelma, sillä toimituksen käyttöön on luvattu vesiskoottereita ja vedenpäällä kantavia Jee-suksia”, kertoo toimituspäällikkö Tuure Hurme.
 

Ilmestyskirjaa ja Batmania!

Valomerkin toimitus tekee vuoden 2017 alusta alkaen Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteisen seurakuntalehden jättäen historian lehdille Essen (Espoon Seurakuntasanomat), Vantaan Laurin ja Kirkko ja Kaupunki -lehden. Lisäksi toimitus vastaa kolmen seurakuntayhtymän yhteisestä verkkojulkaisusta ja entisestään vahvistuvan sosiaalisen median läsnäolosta. Lyömällä hynttyyt yhteen osapuolet saavat niin suuria kustannussäästöjä, että resursseja vapautuu merkittävästi aivan uutta luovaan työhön.

”Aloitamme jo huhtikuun alusta ennakkoluulottoman ja valoisan kampanjan. Tarkoituksemme on heijastaa majakasta Helsingin ja Espoon tuomiokirkkojen seinille raamatunlauseita erityisesti Ilmestyskirjasta, joka on kivan scifimäistä ja jännittävää luettavaa. Ilmestyskirjan näköalat ovat tulevaisuudessa, kuten Valomerkilläkin, joten tässä on kyseessä win-win-tilanne”, hehkuttaa  tuottaja Jan Ahonen.

Suhteellisen kallis projekti rahoitetaan heijastamalla katukuvaan tuoreen Batman vs. Superman -elokuvan traileria mainostauoilla. ”Batman ja Superman ovat selvästi vapahtajamaisia hahmoja ja taistelevat kirkon tavoin hyvisten puolella, joten yhteistyö on varmasti ongelmaton”, intoilee Ahonen.

Ensimmäinen Pedonmerkki-teemainen valoshow tapahtuu 1.4. klo 18.

Samalla julkistetaan verkkomedian etusivu-uudistus.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.