null Suvivirsi ei tuputa uskontoa

Suvivirsi ei tuputa uskontoa

Kuopion piispan Jari Jolkkosen lapset jäivät pois kevätjuhlista, sillä hänen lastensa koulussa ei laulettu suvivirttä. Minä olisin tehnyt aivan samoin, jos samainen olisi tapahtunut omien lasteni kouluissa.

Olen sitä mieltä, että suvivirsi on kuulunut aina perinteisiimme ja kuuluu edelleen. Siitä ei pidä luopua maahanmuuttajataustaisten vuoksi. He ovat kuitenkin niin pieni osa kansakunnassamme. Eiväthän hekään ole luopuneet mistään perinteistä, joita heillä on ollut kotimaassaan. Yhä he täällä omia perinteitään pitävät yllä.

Nykyään tuntuu ”maassa maan tavalla” olevan ”maassa maahanmuuttajien tavalla”. Eihän sen näin pidä mennä. Jokaisella meillä on oikeus pitää perinteitä yllä ja niitä pitää kunnioittaa puolin ja toisin.

Olisi suotavaa, että kouluissa järjestettäisiin erillinen tila maahanmuuttajille tai he saisivat vapaapäivän, kun juhlissa on jotain meille kuuluvaa. Eihän se ole uskonnon tuputtamista, vaan perinnettä, jota me kunnioitamme. Ei kai tästä maasta olla Somaliaa tekemässä? Toki maahanmuuttajia on muitakin, mutta enimmäkseen somalialaisten vuoksi näitä muutoksia on tehty. Tämän pitää loppua nyt heti – perinteet kunniaan.

Äiti -70

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.