null Suvivirsi kajahtaa kohta kirkoilla ja toreilla

Suvivirttä lauletaan tiistaina 31.5. jo kuudetta kertaa Narinkkatorilla. Kuva: Helsingin seurakunnat

Suvivirttä lauletaan tiistaina 31.5. jo kuudetta kertaa Narinkkatorilla. Kuva: Helsingin seurakunnat

Ajankohtaista

Suvivirsi kajahtaa kohta kirkoilla ja toreilla

Jo joutui armas aika! Suvivirsi ei soi pelkästään koulujen kevätjuhlissa. Suvivirren sunnuntaina 29.5. pääsee laulamaan vaikka missä.

Kaikissa Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkoissa vietetään Suvivirren sunnuntaita 29. toukokuuta. Suvivirsi raikuu silloin paitsi kirkkosaleissa, myös ulkoilmatapahtumissa ja piknikeillä.

Kello 11 alkava Ankkakirkko Korson kuuluisassa keitaassa Ankkapuistossa on ensimmäinen laatuaan. Perinteinen Kuusijärven ulkoilmamessu Vantaalla (Kuusijärventie 3) alkaa yhteislauluilla kello 11.30. Kello 12 alkaa kaikkien aikojen ensimmäinen urbaani Monttumessu keskellä Myyrmäen vilinää (Iskostie 5). Mari Kätkä johtaa veisuuta Pyhän Laurin kirkon tuntumassa Pappilan puiston piknikillä kello 12 (Kirkkotie 45).

Graffititaiteilija Pete ”Hende” Niemisen tekemä siirrettävä graffitialttaritaulu ”Jeesus piknikilläon Myyrmäen Monttumessussa käytössä ensimmäistä kertaa. Hende on tuttu nyt jo purettuun Kaivokselan kirkkoon tekemästään Kaivokselan Jeesus -graffitista. Hän oli toinen tekijä Vantaalla kohua herättäneessä Hävetkää-graffitissa.

https://www.youtube.com/watch?v=l-rIUE1JF4AThe Voice of Finland -ohjelmasta tuttu Alex Ikonen esittää Suvivirren Vantaan seurakuntien videolla.

Helsingin Kannelmäen Mätisfestarit alkavat kolmen vartin mittaisella Mätismessulla, joka sopii kaikenikäisille. Kesäinen kenttähartaus kello 11–11.45 pidetään Mätisfestareiden juhlakentällä Kartanonhaassa, Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella.

Lisäksi Suvivirsi soi syöpäklinikalla Meilahdessa 1.6. kello 12 alkaen. Silloin koko talon kierretään läpi kahden musiikkiryhmän voimin laulamassa ja laulattamassa Suvivirttä yhdessä potilaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa.

Espoo ottaa varaslähdön

Suvivirttä ja muita kesälauluja lauletaan Espoossa jo torstaina 26.5. kello 10 Olarin kirkonmäellä.

https://www.youtube.com/watch?v=eWYOuuXq8Po

Vantaan seurakuntien Suvivirsi-videolla laulavat lapset.

Stadin suvivirsi pärähtää kuudetta kertaa

Helsingin ytimessä pääsee veisaamaan Suvivirttä ja laulamaan keväisiä yhteislauluja, kun Stadin Suvivirsi soi Kampin Narinkkatorilla jo kuudetta kertaa tiistaina 31.5. Tällä kertaa yhteislaulutilaisuutta tähdittävät Saara Aalto, Turku Cathedral Youth Choir TCYC ja Mikko Heleniuksen johdattama Suvivirsi-bändi. Kello 17 alkavan tapahtuman juontaa Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Suvivirsi lauletaan Narinkkatorilla tietenkin myös Stadin slangiksi: "Jo joutui armas aika" on saanut slanginimekseen "Jo pukkas glaiduu aikaa". Virren ja muiden kevätlaulujen sanat näkee Suvilinnun laulukirjasta, joita saa paikan päältä.

Lapset on tänä vuonna otettu erityisesti huomioon. Jaossa on Suvivirsi-ilmapalloja, ja tapahtuman väliajalla kello 18–19 lapset voivat käydä kasvomaalauspisteissä. Siellä kuorolaiset tekevät Suvilintu-kasvomaalauksia.

Kello 19 Narinkkatorilla alkaa toinen, kaksikielinen, yhteislaulutilaisuus Den blomstertid kommer till Stan. Kuoro, bändi ja solisti jatkavat, mutta juontaja vaihtuu. Julia Högnabba juontaa tilaisuuden ruotsiksi, ja yhteislaulut lauletaan sekä suomeksi että ruotsiksi.
 

Apua Etelä-Sudaniin

Suvivirsi-kampanjalla kerätään tänä vuonna varoja Etelä-Sudaniin, joka on yksi maailman köyhimmistä maista. Suvivirsi-tapahtumien tuotot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta eteläsudanilaisten lasten ja nuorten koulutielle levottomuuksien keskelle. Vaikka maa on jälleen lähes sisällissodan partaalla, on tärkeää, että lasten ja nuorten mahdollisuus käydä koulua säilyy.

Ensimmäisellä kampanjalla kerättiin varoja maanjäristyksestä toipuvaan Haitiin.

– Keräyskohteena ollutta koulua jouduttiin myöhemmin vaihtamaan, mutta vihdoin viime syksynä valmistuivat viimeisetkin työt Christianvillen suuressa, 400 oppilaan koulussa Haitin Gressierissä. Se on rakennettu Helsingin seurakuntayhtymän varoilla, joukossa lukuisat Suvivirsi-kolehdit, kertoo yhteyspäällikkö Katriina Kong Kirkon Ulkomaanavusta.

Koulurakennukset on tehty Haitin opetusministeriön hyväksymällä menetelmällä maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä kestäviksi.

Viime vuonna Suvivirsi-kolehdit kerättiin Kambodzhaan, Pattambangissa sijaitsevan Slorkramin koulun peruskorjaukseen.
 

Lisätietoja osoitteista www.facebook.com/suvivirsi ja www.suvivirsi.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.