Taivaan tähden: Dream Team
Yksin ei pärjää. Jeesuskin tarvitsi muita ympärilleen.

Yksin ei pärjää. Jeesuskin tarvitsi muita ympärilleen.

Taivaan tähden: Dream Team

Jokainen johtaja tarvitsee ympärilleen joukkueen. Juha Sipiläkin.

Tästä joukkueen muodostamisesta puhutaan nyt sunnuntain teksteissä. Sunnuntai on Apostolien päivä, ja evankeliumi kertoo, millaisen ryhmän Jeesus valitsi.

Apostoli on kreikkaa ja tarkoittaa lähettilästä. Jeesus valitsi ryhmäänsä 12 hyvin erilaista henkilöä. Jeesus tiesi, että hän tarvitsi heitä.

Miksi?

Siksi, että edes Jumalan poika ei olisi voinut viedä missiotaan loppuun ilman ryhmää. Jeesus tiesi, että hänen elämänsä jäisi lyhyeksi. Hän tarvitsi heitä, jotka jatkaisivat, kun häntä ei enää ole.

Kristinusko alkoi ryhmästä. Ja uskon leviäminen oli mitä suurimmassa määrin ryhmäilmiö. Eikä vain alussa vaan yhä. Kristinusko elää toimivasti organisoituneiden ryhmien maailmanlaajassa verkostossa. Niitä kutsutaan seurakunniksi ja kirkkokunniksi.

No, keitä Jeesus nimitti alkuperäiseen ydinryhmään? Matteus oli halveksittu verojohtaja ja entinen talousrikollinen. Simon Kiivailija oli ollut militantti nationalisti ja terroristi miehittäjävaltaa vastaan, vain pari mainitakseni. Suurin osa unelmajoukkueesta oli tylsiä, oppimattomia kalastajia. He riitelivät keskenään. Yksi vihapäissään kavalsi johtajansa.

Mutta tämä porukka pani maailman uusiksi.

Ei, ei se ollut osoitusta heidän kyvyistään. Se oli osoitus maailman suurimmasta ihmeestä: Jumala voi ryhmässä käyttää ketä vaan.

Niin kuin minua.

 

Apostolien päivä

Herran palveluksessa
Väri: punainen
Valo: neljä kynttilää
Tekstit: Ps.145:3-7; Jes.66:18-19; 2.Tim.3:14-17 tai Ap.t.26:12-23; Mark.3:13-19.

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi