Taivaan tähden: Vastuun askel

Taivaan tähden: Vastuun askel

Näinä aikoina on vaikeaa olla kristitty. Pelko on vallannut monen mielen.

Hetken näytti kaikki toiveikkaalta: Poljetut rodut saivat tasavertaiset oikeudet. Naiset pääsivät vaaliuurnille. Sotien repimä Eurooppa yhdistyi. Homon ei tarvinnut enää hävetä. Pienten tyttöjen sukuelimiä alettiin suojella. Eläimille haluttiin antaa hyvä elämä.

Aloin uskoa, että vinoutuma kerrallaan oikaisemme vääryyden. Että totuttua varjeleva kapeutemme avartuu ja inhimillisyytemme syvenee.

Sitten kaikki horjahti vastakkaiseen suuntaan. Pelko valtasi mielet. Verhoja vedettiin eteen ja ovia suljettiin. Toisen parhaan sijaan tärkeintä oli oma etu. Vihanpito löysi uudet muodot. Valtaan nousi sydämettömiä raakileita. Kansallisuusaate vahvisti muuria sen sijaan, että yhteinen ihmisyys purkaisi sen.

Näinä aikoina on vaikea olla kristitty. Kaikille tasapuolisesti tarkoitettua elämän hedelmää on raskasta puolustaa maailmassa, joka haluaa pitää puhtaiden ja oikeassa olevien puolta.

Mikä on se paha, jonka vallan Jeesus voittaa? Se paha on se, mikä työntää kahteen leiriin. Paha panee suojautumaan. Paha rakentaa rajan. Paha vieraannuttaa toisistaan ne, jotka ajattelevat ja uskovat eri tavoin.

Uhmaikämme on jättänyt todellisuuteen jälkensä, eikä Jeesus kirjoita historiaamme uudelleen. Mutta kun pysyn hyvän tuntumassa, opin ehkä kantamaan vastuun siitä, missä en vielä ole osannut ajatella asiaa toisen kannalta. Taistelussa pahaa vastaan olen itse vaikein voitettava.

Jaa tämä artikkeli:

Samasta aiheesta: