null Taizé -nuorille etsitään majapaikkoja

Taizé -nuorille etsitään majapaikkoja

Helsingissä 28.–30. syyskuuta järjestettävä Taizé-tapaaminen kokoaa nuoria Suomen lisäksi Pohjoismaista, Baltiasta, Venäjältä ja Keski-Euroopasta. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävän tapahtuman osallistujamäärän arvioidaan saattavan nousta kahteen tuhanteen.

Ekumeeniseen viikonlopputapaamiseen sisältyy rukoushetkiä, raamattuopetusta, pienryhmäkeskustelua ja tutustumista paikallisten seurakuntien toimintaan. Espoon seurakuntia on mukana tapahtumassa eri tavoin.

Tapahtuman järjestäjät etsivät nuorille majapaikkoja myös Helsingin ulkopuolelta, kuten Espoosta ja Kauniaisista. Taizé-vieraan majoittamiseen riittää kaksi neliötä vapaata lattiatilaa perjantaista sunnuntaihin. Nuori tuo mukanaan oman makuualustansa, peittonsa ja pyyhkeensä. Isäntäväki tarjoaa vieraalle molempina päivinä aamu- ja iltapalat. Sunnuntain lounaan tarjoaa joko seurakunta tai isäntäperhe.

”Riittää, että nuorelle tarjotaan samaa ruokaa kuin isäntäväki itse syö. Ei sen kummempaa tarvita. Jos sunnuntaiksi tehdään makaronilaatikkoa, se maistuu myös yövieraalle. Ulkomaalainen haluaa nähdä, miten paikalliset ihmiset elävät normaalia arkea”, sanoo Taizé-tapahtuman majoituksesta vastaava Maikki Viljanen.

”Olen tarjonnut ulkomaalaisille tuntemattomille ihmisille yöpaikan kotonani. Joka kerta olen tuntenut saavani enemmän kuin olen antanut. Samoin olen yöpynyt vieraissa kodeissa ja tuntenut olevani tervetullut. Samalla olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Vieraanvaraisuus on palkitsevaa, ja se on kristillinen hyve.”

Yöpaikan tarjoavalta perheeltä ei edellytetä yhteistä kielitaitoa vieraan kanssa. Hymyllä ja käsieleillä selviää riittävästi.

Taizé-nuoret opastetaan majoitusperheisiin Helsingistä joko perille asti tai isäntäväki hakee heidät omasta seurakunnastaan. Viljasen mukaan riittää, että aamulla yöpyjän opastaa Helsinkiin menevälle bussille. Nuoret saavat tapahtuman ajaksi HSL-joukkoliikennelipun.

Majoitusperheeksi voi ilmoittautua jo nyt, mutta sen voi tehdä myöhemminkin lähempänä tapahtumaa. Jos kodistasi löytyy yöpymistilaa Taizé-vieraalle, ilmoita siitä Maikki Viljaselle p. 050 3080 159 tai maikki.viljanen@yahoo.com.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.