null Tämä mies löytää Stadin parhaat mestat

Kestävän kehityksen matkailupalveluja tarjoava Karri Korppi viihtyy loistavasti Töölönlahdella. Musiikkitalokin on luonnossa kiinni. Kuva: Liisa Huima

Kestävän kehityksen matkailupalveluja tarjoava Karri Korppi viihtyy loistavasti Töölönlahdella. Musiikkitalokin on luonnossa kiinni. Kuva: Liisa Huima

Hyvä elämä

Tämä mies löytää Stadin parhaat mestat

Jos on toiminut matkaoppaana Egyptissä, Thaimaassa ja Buenos Airesissa, Helsingin ei uskoisi liiemmin kiehtovan mielikuvitusta.

Mutta Karri Korppia Helsinki inspiroi, ja miehen mielessä syntyy jatkuvasti uusia ideoita kaupungin esittelemiseksi – niin paikallisille kuin täällä vieraileville.

– Helsingissä minua kiehtoo luonnon ja kaupunkikulttuurin limittyminen. Täällä se on luonnollista, ei tehtyä, niin kuin monessa muussa paikassa maailmalla.

Esimerkkinä Korppi mainitsee yhden lempipaikoistaan, Töölönlahden.

– Siellä Finlandia-talo ja Musiikkitalo ovat luonnossa kiinni. Ja Hesperianpuiston puissa soi Sibelius! Luonto, kaupunki ja kulttuuri kulminoituvat Töölönlahdella, Korppi hehkuttaa.

Liikeidea syntyi Argentiinassa

Soivilla puilla hän viittaa Helsingin puistoista löytyviin QR-koodeilla varustettuihin puihin: älypuhelimen tai tabletin avulla niistä voi kuunnella Sibeliuksen puille säveltämiä pianokappaleita.

Mutta miten entisestä metalli- ja konemusiikkimiehestä, DJ:stä ja klubi-isännästä tuli Sibeliusta diggaava opas Helsinkiin?

– Musiikki- ja klubiruljanssin keskellä minulle tuli yhtäkkiä halu tehdä jotain aivan muuta. Halusin katsoa maailmaa uudesta näkökulmasta. Päätin lähteä reissaamaan ja pysähtyä vasta sitten, kun siltä tuntuu.

Matka vei moneksi vuodeksi maailmalle, muun muassa Intiaan ja Etelä-Amerikkaan. Buenos Airesissa yhdistyivät kaksi Korpille mieluisaa asiaa: opastaminen ja pyöräily.

– Pyöräily oli vasta tulossa Buenos Airesiin, ja pyöräkaistoja rakennettiin. Aloin tehdä kaupunkiopastuksia pyörällä ja tiesin pian, että tämä on minun juttuni.

Satulassa töissä ja vapaalla

Korppi palasi Suomeen argentiinalaisen vaimonsa Carolinan kanssa ja perusti yrityksen Happy Guide Helsinki.

Helsingissä Korppi vie matkailijoita paitsi pyöräilemään myös sauvakävelylle, juoksemaan ja ratikka-ajelulle. Hän vie ryhmiä saunaan, design-kävelyille ja ruokakierroksille. Korpin repertuaarissa on myös Kauhujen kävely sekä vierailuja uusiin kaupunginosiin, Kalasatamaan ja Jätkäsaareen.

– Kierroksilla kerron luonnollisesti kaupungin historiasta, mutta haluan näyttää myös tämän päivän Helsinkiä. Siksi kuljen kaupungilla usein muutenkin kuin vain opastaessani. Käyn tsekkaamassa mestoja ja jututtamassa ihmisiä. Vaimoni mielestä viihdynkin paremmin kaduilla kuin kotona.

Oppaan työ on esiintymistä ja itsensä likoon laittamista. Seuralliselle ja välittömälle Korpille se ei ole ongelma, mutta joskus hänenkin täytyy vetäytyä omaan rauhaan. Silloin Korppi suuntaa pyörän nokan kohti Pikkukoskea tai Haltialan aarnimetsää.

Temperamenttia rajan takaa

Entä mistä kumpuaa oppaan energia ja myönteisyys?

– Se tulee varmaankin rajan takaa, Karri Korppi sanoo ja nauraa.

– Minulla on karjalaiset juuret. Iloisuus tulee mummolta. Mutta varmaan myös asuminen latinalaisessa kulttuurissa on jättänyt jälkeensä. Siinä kun on opittava ilmaisemaan itseään laajalla kaarella ja dramaattisesti. Muuten jää muiden varjoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.