null Tänään ostarilla, huomenna uimarannalla

"Täällä ihmisten keskellä ollaan seurakuntatyön ytimessä", sanoo Veikko Kurki. Kuva: Patrik Lindström

Tänään ostarilla, huomenna uimarannalla

"Matinkylässä saa toteuttaa yhteistä tekemistä, väylät kyllä löytyvät”, Matin Festien tuottaja Veikko Kurki lupaa.

Hartaasti odotetut Emppu-ruuna ja Lumikki-poni kopsuttelevat hieman myöhässä Matinkylän kyläjuhlille, Matin Festeille.

”Emppu kieltäytyi käyttämästä alikulkusiltaa tuoreen maalinhajun vuoksi, joten tulimme kiertotietä”, Etelä-Espoon ratsastuskoulusta kerrotaan.

Lauantaihin saakka jatkuvat Matin Festit on suunnattu kaikenikäisille. Torstain ohjelma sisälsi muun muassa perinnepihaleikkejä, katuliitumaalausta ja taikurin vierailun asukaspuistossa, sekä Olarin kirkossa järjestetyn kirkkokonsertin.

Perjantaina Matinkylän vanha ostoskeskus toimii kyläjuhlapaikkana kirpputoreineen ja esityksineen. Lauantain ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille: festivaalit huipentuvat konserttiin Matinkylän uimarannalla.

"Matinkylä on hieno paikka"

Tapahtuman tuottajina ovat toimineet Olarin seurakunnan yhteisötyöntekijä Veikko Kurki ja Matinkylä-Seuran Sirkka Ruikkala. Mukana on useita seurakuntia ja järjestöjä, yrityksiä, kuntalaisia ja Espoon kaupunki.

Kurki tiivistää Matin Festien tavoitteeksi yhteisöllisyyden ja ympäristön kehittämisen, joka lähtee paikallisista toimijoista.

”Täällä ihmisten keskellä ollaan seurakuntatyön ytimessä. Matinkylä on hieno, vanha paikka. Matinkylässä saa toteuttaa yhteistä tekemistä, väylät kyllä löytyvät”, Kurki iloitsee.

Vanhaa ostoskeskusta on aina välillä aiottu purkaa. Koska sitä ei ole kuitenkaan saatu purettua, ovat matinkyläläiset päättäneet kehittää sitä viihtyisämmäksi. Ostoskeskuksen ilmettä onkin piristetty maalauksilla. Emppu-ruunan säikäyttänyt alikulkusillan katutaideteos syntyi osana Matin Festejä.

Jaa tämä artikkeli: