null Tangokuninkaan tulkitsema joululaulu voitti kilpailun

Tangokuninkaan tulkitsema joululaulu voitti kilpailun

Jouluradion kuuntelijat äänestivät joululaulukilpailun voittajaksi tangokuningas Marko Maunukselan tunnelmallisen esityksen Jouluiltana.

Video

Voittolaulun sävellys ja sovitus ovat Kai Jämsän ja teksti puolestaan on Sana Mustosen. Toiseksi kilpailussa tuli Hanna Marshin esittämä Aattoyö, joka on hänen oma sävellyksensä. Sanat irlantilaishenkiseen lauluun on tehnyt Pekka Eronen. Kunniakkaan kolmannen sijan sai Tontturadion pirteä Tehtävääni teen.

– Laulun sanoitus edustaa hyvin omia kokemuksiani ja maailmaani. Kun olen esittänyt sitä joululaulukiertueellani, on monien ensireaktio ollut liikutus.  Tämä voitto vetää nöyräksi, toteaa vuoden 2010 tangokuninkaanakin tunnettu Marko Maunuksela.

Kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin yli 4000 ääntä, joista voittaja sai yli puolet, 54 prosenttia. Jouluradion kanssa uutta suomalaista joululauluklassikkoa oli etsimässä AXR Music Oy.


Jouluradion ensimmäistä
kertaa järjestettyyn laulukilpailuun tuli 266 ehdotusta uudeksi joululauluksi. Näistä AXR Music Oy:n tuotantopäällikkö Ilkka Vainion johtama tuomaristo valitsi kolme finalistia.

– Osallistujamäärä ja tarjottujen kappaleiden taso olivat niin positiivinen yllätys meille, että olemme jo päättäneet, että tulevana vuonna Jouluradio järjestää kilpailun uudelleen ja uskon, että siitä tulee perinne myös tuleville vuosille, toteaa kisan tuomariston jäsen, Jouluradion musiikkipäällikkö Mika Saarelainen.

Voittaja julkaistiin perjantaina Suomen Lähetysseuran Maailman Kauneimmat Joululaulut -megakonsertissa Hartwall Areenalla Helsingissä.

Pääkanavan lisäksi Jouluradion nettikanava Jou´radio on soittanut jo kahden viikon ajan laulukilpailun kattavaa satoa. Jou’radio löytyy muiden nettikanavien ohella osoitteesta jouluradio.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.