Tarinoiden puisto nostaa esiin lastenkirjallisuutta
Lasten suosikki. Valkoisista sukista valmistetulla Hattivattiluolalla muistetaan Toven Janssonin juhlavuotta. Kuva: Antti Tapola

Lasten suosikki. Valkoisista sukista valmistetulla Hattivattiluolalla muistetaan Toven Janssonin juhlavuotta. Kuva: Antti Tapola

Tarinoiden puisto nostaa esiin lastenkirjallisuutta

Virka Galleriassa Helsingin kaupungintalolla on 1.2. saakka laaja-alainen Tarinoiden puisto -lastenkirjallisuusnäyttely. Miksi nyt halutaan tuoda esille lastenkirjailijoita ja kuvittajia, tuottaja Laura Rautkallio-Salminen?

– Pro Lastenkirjallisuus ry:llä on vuodesta 2010 lähtien ollut missiona lastenkirjallisuustalon perustaminen Helsinkiin. Laajan näyttelyn avulla voidaan osoittaa, millaista toimintaa talossa voisi olla. Helsingin kaupunki tuli hanketta vastaan antamalla käyttöön galleriansa tilat.

– Lastenkirjojen ohella nostetaan esiin lahjakkaita kuvittajia. Tällainen näyttely on erityisen tärkeä näinä aikoina, kun lastenkirjojen myynti ja lasten lukeminen ovat laskussa. On ollut suunnitelmia, että näyttely alkaisi myöhemmin kiertää Suomessa jossakin muodossa.

Miten paljon kuvittajia näyttelyssä on mukana?

– Näyttelyssä esitellään viimeiseltä viideltä vuodelta 43 nykykuvittajan töitä. Mukana on myös kahden klassikkokuvittajan, Maija Karman ja Maija-Kaarina Nenosen, kirjakuvituksia. Tove Janssonin juhlavuotta muistetaan valkoisista sukista valmistetulla Hattivattiluolalla, ja se on ollut lapsilla kovassa käytössä.

Millaisia tapahtumia ja työpajoja on joulukuussa?

– Tässä kuussa on päivittäin kello 12 runojoulukalenteri, jossa kuullaan ennen julkaisemattomia suomalaisia runoja kirjailijoiden itsensä esittämänä. Torstaisin kello 14.30 pidetään lasten lukutuokio. Keskiviikkona 10.12. tarjotaan ammattikasvattajille ja muille asiasta kiinnostuneille koulutusta saduttamisen menetelmistä. Maanantaina 15.12. Tietokirjallisuus ry järjestää tilaisuuden, jossa kerrotaan lasten tietokirjoista. Lisäksi järjestetään työpajoja koululaisille.

Marjo Kytöharju
Lisätiedot: www.lastenkirjallisuustalo.fi/tarinoiden-puisto

Jaa tämä artikkeli: