Tarvitseeko kirkko nuorten ääniä?

Tarvitseeko kirkko nuorten ääniä?

Lokakuun lopussa kaupungintalolla järjestettiin RuutiExpo, joka kokosi yhteen Helsingin päättäjät, virkamiehet, virastot, järjestöt ja helsinkiläiset nuoret. Tapahtuman tavoitteena oli aito kohtaaminen, vuoropuhelu ja yhteistyö kaupungin ja kaupunkilaisten välillä. Nimenomaan nuorten kaupunkilaisten, joita paikalla kävi päivän aikana 3 000.

Näytteilleasettajina oli yli viisikymmentä järjestöä, yhteisöä ja kaupungin virastoa, mutta ei seurakuntayhtymää. Omituiseksi tilanteen tekee se, että menossa olivat seurakuntavaalit, joissa äänestäjinä voi olla 16-vuotiaat kirkon jäsenet. Heidän kohtaamisensa luulisi olevan kirkolle tärkeää. Etenkin nyt, kun edellisissä vaaleissa ensimmäistä kertaa äänestäneet ovat jo täysi-ikäisiä ja kenties ehtineet jo erota kirkosta.

En tiedä, miksi kirkko ei ollut paikalla, mutta jotenkin se kertoo välinpitämättömyydestä ja ylimielisyydestä, joka kirkollista päätöksentekoa vaaleista toiseen seuraa. Kadunvarsi- ja tv-mainontaan upotetaan satoja tuhansia. RuutiExpossa olisi riittänyt läsnäolo.

Aapo Rikala
radiotuottaja, varalla Vantaalla

 

 

Jaa tämä artikkeli: