null Tasa-arvo on kääntynyt nurinkurin

Tasa-arvo on kääntynyt nurinkurin

Charlotta Lindfors kirjoitti tasa-arvosta (K&k 20.5.). Hänen tasa-arvonsa tuntuu olevan sitä suomalaista tasa-arvoa, jossa naisille vaaditaan oikeuksia ja miehille velvollisuuksia.

Tony Dunderfelt sanoi (K&k 13.5.), että mies ei konfliktin pelossa uskalla laittaa rajoja naiselle. Lindfors kirjoitti, että aikuiselle ei laiteta rajoja. Seuraavassa kappaleessa hän toteaa kuitenkin, että naisen on uskallettava laittaa miehelle rajat. Eli nainen saa laittaa miehelle rajat, mutta ei päinvastoin.

Lindfors toteaa, että kun nainen on vahva, mies löytää oman miehuutensa. Näinhän se ei mielestäni ole, vaan vahva ei-naisellinen nainen pelottaa miestä, eikä sellainen ole edes luonnollista. Naiseuteen kuuluu herkkyys, emotionaalisuus ja huolenpito sekä naisellisuus. Ne ovat ne asiat, jotka saavat miehen arvostamaan naista.

Suomessa tasa-arvo on mennyt väärään suuntaan. Täällä se on ymmärretty yksinkertaisesti väärin. Se ei ole sitä, että nainen käyttäytyy miehekkäästi tai näyttää mieheltä. Se ei ole myöskään miehuuden tukahduttamista miehissä tai miesten alituista arvostelemista. Missään muualla maailmassa en ole tällaista nähnyt. Nainen ei saa menettää naiseuttaan, eikä mies miehuuttaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.