null Tästä talteen syysloman ilmaiset menovinkit lapsille ja nuorille pääkaupunkiseudun seurakunnissa

Tästä talteen syysloman ilmaiset menovinkit lapsille ja nuorille pääkaupunkiseudun seurakunnissa

Seurakunnat tarjoavat musiikkia, syysseikkailuja ja rentoa oleilua.

Vinkkejä Espooseen

 • Kalajärven kappelilla vietetään perhepäivää maanantaina 14.10. kello 10 alkaen. Ohjelmassa omatoiminen temppurata, askartelua, laulu- ja liikuntaleikkejä sekä "aarteiden etsintää" kappelin pihalla.

 • Syyslomatekemistä on tarjolla Auroran kappelin perhepäivässä maanantaina 14.10. kello 10 alkaen. Ulkona leikitään yhteisleikkejä ja pidetään rastirataa. Sisällä luvassa askartelua, leikkiä, pelejä ja yhdessä musisointia.

 • Koko perheen syysseikkailut kutsuvat Olarin kirkolle keskiviikosta 16.10. perjantaihin 18.10. kello 9.30–13 välisenä aikana. Luvassa yhteisiä pelejä ja leikkejä sekä ulkona että sisällä. Päivän aikana on mahdollista tehdä myös kädentöitä ja osallistua hartaushetkeen.

 • Kauklahden kappelilla vietetään perhepäivää keskiviikkona 16.10. kello 10–13. Alkuhartauden jälkeen leikitään laululeikkejä, askarrellaan perheen kesken ja voi leikkiä vapaasti.

 • Espoonlahden seurakunta kutsuu Soden Nuorteniltaan yhdessäolon ja pelailun merkeissä tiistaina 15.10. kello 19-21 ja perjantaina 18.10. klo 17–22. Tervetulleita ovat kaikki yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret.

 • Leppävaaran seurakunnan nuortentila Siipi on auki nuorille keskiviikkona 16.10. kello 14–20 välisenä aikana kaikenikäisille nuorille. Tarjolla pientä välipalaa, biljardi, lautapelit ja pleikka, hyvää seuraa ja hartaus klo 18.

 • > Katso Espoon seurakuntien tapahtumakalenteria.

Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki

Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki

Vinkkejä Helsinkiin

 • Metsäkerhoon Lauttasaaren kirkolle ovat tervetulleita kaikki yli 2-vuotiaat lapset. Maksuttomassa metsäkerhossa retkeillään lähiluonnossa, leikitään, lauletaan ja syödään eväitä joka arkipäivä klo 9-11.

 • Malminkartanon kappelissa toimii kaksi musiikkipainotteista perhekerhoa, jonne ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset. Musakerhoista toinen kokoontuu maanantaisin kello 10-11.30 ja toinen tiistaisin kello 17.30–18.45, myös syyslomaviikolla. Yhteisen musiikkituokion jälkeen on vapaata seurustelua ja leikkiä. Tarjolla aamupala tai iltapala. Musakerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja toiminta on maksutonta.

 • Pitäjänmäen kirkon Olkkari on kaikenikäisten kirkolle tulijoiden olohuone. Syyslomaviikolla Olkkari on avoinna keskiviikkona 16.10. kello 15–18.30. Tällä välillä voi tulla ja lähteä oman aikataulunsa mukaan. Käytettävissä on mm. käsityö- ja askarteluvälineistöä, leluja, lastenkirjoja ja pelejä.

 • Nuortenkahvilat ovat auki myös syyslomaviikolla Helsingin seurakunnissa. Vuosaaren seurakunnan Hard Gospel Cafén on auki tiistaina 15.10. Valossa, Palvelukeskus Albatrossissa kello 17–21. Kahvilassa voit viettää rennosti aikaa hyvässä seurassa, pelailla bilistä, ilmakiekkoa tai lautapelejä, tai vain rentoutua mukavilla sohvilla hyvässä seurassa. Kahvilan tiskiltä voi ostaa edulliseen hintaan pientä suolaista ja makeaa.

 • Vielä ehtii ilmoittautua nuorten yöhön Valossa! Sen järjestää Vuosaaren seurakunta 17.-18.10. kello 14 alkaen. Sään salliessa tehdään retki Vuosaaren huipulle ja grillataan Uutelassa. Illan mittaan Valo-tilassa lämpenee sauna, tarjolla on hyvää ruokaa ja seuraa. Ilta päättyy yömessuun. Mukaan voi tulla koko ajaksi tai vain osaksi iltaa ja yötä.

 • Malmin seurakunta järjestää nuorten kahvilaillan 16.10. kello 17–20.30 Tapanilan kirkolla. Iltaan on mahdollista tulla ja mennä oman aikataulun mukaan. Kirkolla voi pelata biljardia, pingistä ja erilaisia lautapelejä.

 • Malmin seurakunnassa, Tapanilan kirkossa vietetään nuorten kirkkoyötä 18.10., heti perjantaikahvilan jälkeen. Illan ja yön aikana tehdään yhdessä iltapalaa, keksitään kivaa tekemistä ja tietenkin nukutaan! Maksuttomaan tapahtumaan on etukäteisilmoittautuminen.

 • > Katso Helsingin seurakuntien tapahtumakalenteria lapsille tai nuorille.

Vinkkejä Vantaalle

 • Lapsiperheiden olohuoneen ovet ovat avoinna Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa maanantaina 14.10. kello 9–14. Lapset voivat tulla kerhoilemaan vanhempiensa tai lähiaikuisen seurassa ja aivan omalla aikataululla. Olohuoneessa askarrellaan, leikitään ja aikuiset voivat nauttia kupin kahvia sekä tavata muita perheitä.

 • Pohjoismaisen musiikin konsertti kutsuu Kivistön kirkkoon maanantaina 14.10. kello 19. Tilaisuudessa esiintyvät Lahden konservatorion opiskelijat ja se järjestetään yhteistyössä Musiikkiopisto Musiken kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy.

 • Korson seurakunnan järjestämään Nikinmäen perhepäivään voi tulla tiistaina 15.10. kello 9–13. Seurakuntakodilla on luvassa puuhia sisällä ja ulkona niin pienille kuin isommillekin. Kello 12.15 alkaa erityisesti kouluikäisille suunnattu lasten virsien laulatushetki.

 • Kolohongan kerhotilassa Itä-Hakkilassa järjestetään noin 7–9-vuotiaille tarkoitettu koululaisten puuhapäivä tiistaina 15.10. Kello 12–15 on luvassa ulkoilua ja kivaa puuhaa, myös välipala tarjolla. Puuhapäivään voi ilmoittautua 11.10. mennessä.

 • Hakunilan kirkolla kokoontuu 3–4-luokkalaisten askartelukerho tiistaina 15.10. kello 17-18.30.

 • Korson seurakuntakeskuksen avoimessa iltaperhekerhossa leikitään, lauletaan, jutellaan ke 16.10. kello 18–20. Iltapuuroa syödään klo 19.30.

 • Hakunilan kirkolla järjestetään Lepaani, avoin nuortenilta 8-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille tiistaina 15.10. kello 18–21. Illassa voi pelata bilistä, pingistä ja lautapelejä, osallistua illan skabaan, nauttia pientä purtavaa ja hengailla kavereiden kanssa. Illan päätteeksi hiljennytään iltahartauteen.

 • > Katso Vantaan seurakuntien tapahtumakalenteria.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: