null Täydentävää tietoa karjalaisten hauta-alueesta

Täydentävää tietoa karjalaisten hauta-alueesta

Toimittaja Juhani Huttusen kirjoitus erityisryhmien hautausmaista (K&k 5.8.) oli mielestäni hyvä, mutta hieman puutteellinen.

Kuten toimittaja kirjoituksessaan mainitsee, on Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki kuvanveistäjä Armas Tirrosen muotoilema. Hankkeen toteutti Pääkaupungin Karjalaiset ry, ja sen suurena puuhamiehenä oli kesäkuussa kuollut Matti Toivo Esaias Tapionlinna.

On varsin ilmeistä, että vaikka hautausmaapaikka ja muistomerkki ovat olleet valmiina jo vuodesta 1957 ja sijaitsevat oikein hyvällä paikalla korttelissa 21 X, asia ei ole kovinkaan yleisesti Karjalassa syntyneiden helsinkiläisten tiedossa. Sinne on haudattu vasta runsaan kahdenkymmenen vainajan tuhkauurnat, ja ilmeisesti tämän vuoden puolella ei vielä yhtään.

Tälle kauniille muistomerkkialueelle voi haudata karjalaissyntyisen Helsingissä asuneen vainajan tuhkauurnan sekä hänen puolisonsa ja lastensa uurnat, vaikka he eivät olisikaan Karjalassa syntyneitä. Alueelle voidaan haudata myös kirkkoon kuulumattomia. Vainajien messinkiset muistolaatat kiinnitetään alueella oleviin muistomerkkipaasiin. Muistomerkkipaaden juurelle omaiset voivat tuoda kynttilöitä ja kukkia sekä muistaa samalla myös Karjalaan jääneitä omaisiaan.

Uurnahautausasiaa hoitaa Hietaniemessä kappelityönjohtaja Kalervo Mattila, p. (09) 2340 2821, sähköposti: kalervo.mattila@evl.fi .

Rauno Pöysti
Pääkaupungin Karjalaiset ry
varapuheenjohtaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.