Tehtävä: Rakkaus

Tehtävä: Rakkaus

Rakkaus on maailmankaikkeuden mahtavin voima. Rakkaus muuttaa ainetta toiseksi. Rakkauden jännite sinkoaa ihmismielen kiihtyvällä jättiloikalla maailmankaikkeuksien ääriin – ja samalla hetkellä takaisin. Rakkauden mahti seisauttaa majesteettisimmankin virran; se jää odottamaan seuraavaa rakkauden mahtikäskyä. Rakkaus on kuningas, jonka eteen kaikki polvistuvat pyrkien edes hipaisemaan hänen viittansa tupsua.

Vuoret tasoittuvat rakkauden vyöryessä. Rakkaus on voima, joka on kaikessa. Se läpäisee kaiken, luo kaiken ja määrää kaiken. Rakkaus on valtavin hyökyaalto, rajuin maanjäristys. Rakkaus on tähtisumu, joka salaa kietoo kaiken helmaansa. Rakkaus on sähköinen magneettimyrsky, joka tullessaan siirtää kaiken edestään; se muuttaa kaiken. Rakkaus on lähde, joka ei kuivu. Rakkaus on elämän vesi. Sallimuksen kädessä on kultainen jalokiviupotuksin kaunistettu malja täynnä rakkauden mahtia, rakkauden lähteestä ammennettua Ikuisen Korkeimman iankaikkista Herruuden nektaria. Totuuden ja rauhan rypäleistä puristettua rakkauden viiniä. Juo rakkauden pikarista, ihmislapsi. Juo. Juo, ihminen. Juo rakkauden suloinen malja. Sielusi syttyy elämään kuin liekki tarttuu olkilyhteeseen.

Rakkaus on voima, mahti ja valta. Istu kanssani valtaistuimelle, ihmislapsi, Kunnian salin valtaistuimelle. Rakkaus hallitsee. Ota oikeuden valtikka käteesi, ihmislapsi, ja istu. Hallitse kanssani. Rauhassa ja viisaudessa, taivaiden tyyneydessä. Jalokiven loisteessa. Hallitse rakkaudessa. Rakkaus on Herra. Rakkaus on kuningas. Rakkaus on totuus. Rakkaus on.

Pekka Mikkonen
Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: