null Tekopyhyys harmittaa Lehtisaaressa

Puheenvuorot

Tekopyhyys harmittaa Lehtisaaressa

Helsingin seurakuntayhtymä nuiji pöytään esityksen, joka tuo Lehtisaaren asukkaille vuokran suuruisia yhtiövastikkeita. Yhtymä kiirehti julkaisemaan taitavasti politikoidun tiedotteen, jossa se julisti kohtuullistaneensa alkuperäistä esitystään. Saimme uudet kasvot tekopyhyydelle. 

Esitys tarkoittaisi läpi mennessään usealle kodin pakkomyyntiä ja arviolta 50 000 euron varainmenetystä säästöistään. Monelle oma koti on elämän ainoa sijoitus. Asukkaiden hädän ymmärtää, mutta hätää näyttelee myös tuottotavoitteisiin hirttäytynyt yhtymän korkeilla kuukausipalkoilla elävä johto. Heidän mielestään kirkon taloudellinen tilanne pyhittää keinot. Kuten Lehtisaaren asukkaiden blogista saamme lukea; esitys on kaikkea muuta kuin kohtuullinen. 

Tilanteessa, jossa tavalliset ihmiset joutuvat yhtymän härskin toiminnan takia todelliseen ahdinkoon, täytyy kirkon sisältä löytyä joku, joka toimii kuten opettaa. Valta on piilotettu niin, ettei kukaan joudu vastuuseen. Toimillaan kirkko näyttäytyy rahanahneena liikelaitoksena, joka monopolisoidun pyhän nimissä toimii täysin vastoin omia alkuperäisiä ihanteitaan. 

Esitys on huolestuttava signaali kaikille vuokramailla asuville ja yleisemminkin. Jos kirkko voi oikeutetusti vaatia moninkertaista tuottoa kaupunkiin nähden, se tarkoittaa vääjäämättä, että muut toimijat tulevat lähtemään samaan pohjattoman ahneuden sanelemaan suuntaan. Kirkko toimii kyseenalaisena suunnannäyttäjänä kehitykselle, jota sen itse tulisi kaikin voimin vastustaa.
Tapani Kallinen
Lehtisaari, Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin kirkkovaltuusto lievensi Lehtisaaren vuokrankorotuksia

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti äänestyksen jälkeen lieventää Lehtisaaren maanvuokrien korotuksia.