null Teologien työllistymisestä

Puheenvuorot

Teologien työllistymisestä

Nimimerkki Tuleva työtön teologi (Kirkko ja kaupunki 18.11.) oli huolissaan teologien työllisyystilanteesta. Myös teologinen tiedekunta suhtautuu aiheeseen vakavasti. Siksi se on yhdessä muiden teologisten yliopistoyksikköjen kanssa laatinut selvityksen teologisen alan osaamis- ja koulutustarpeesta tulevaisuudessa. Selvityksen perusteella teologinen tiedekunta kehittää tutkintojensa osaamistavoitteita ja työllistävyyttä sekä harkitsee koulutusmääriin maltillista vähennystä.

Teologien työttömyys on parin viime vuoden aikana lisääntynyt, mutta se on edelleen vähäisempää kuin akateemisesti koulutetuilla keskimäärin. On hyvä muistaa, että teologinen tiedekunta on uskonnollisiin katsomuksiin nähden sitoutumaton tiedeyhteisö, joka kouluttaa teologian ja uskonnontutkimuksen asiantuntijoita laaja-alaisesti yhteiskunnan eri tehtäviin. Jokainen opiskelija voi itse valita, mihin opinnoissaan suuntautuu.

Toisin kuin nimimerkki arvelee, teologia ei tieteenalana ole katoamassa. Päinvastoin teologisen asiantuntemuksen merkitys on viime aikoina korostunut. Teologisen tutkimuksen ja opetuksen korkeasta laadusta sekä merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle kertovat esimerkiksi kaksi Suomen Akatemian huippuyksikköä ja Tekesin rahoittama tutkimushanke teologisessa tiedekunnassa. Teologisen alan koulutus- ja osaamistarpeen ennakointiraporttiin voi tutustua tiedekuntamme verkkosivuilla www.helsinki.fi/teol.

Antti Laine
opintoasiainpäällikkö
teologinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.