null Tervetuloa, naapuri!

Tervetuloa, naapuri!

Muutama vuosi sitten olimme perheeni kanssa muuttaneet toiseen maahan. Muuttolaatikoiden keskellä ovikello soi ja oven takana seisoi äiti lapsensa kanssa. Äidillä oli kädessään tarjotin täynnä suklaakeksejä. Lapsen ilme oli odottava. 

Kävi ilmi, että he olivat naapureita tien toiselta puolelta ja halusivat 
toivottaa meidät tervetulleiksi naapurustoon. 
Melko pian naapurimme kutsuivat perheemme heidän kanssaan kirkkoon. Sunnuntain koittaessa ajoimme yhdessä lähimpään luterilaiseen kirkkoon. Ohitimme matkalla monia muita kristittyjä kirkkoja, ja kaikkialla olivat parkkipaikat täynnä.
Uudessa kotikirkossamme meitä vastaan tuli ystävällisen näköinen  rouva, aivan kuin olisi odottanut juuri meitä. Saimme kuulla, että hänen tehtävänsä oli toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi.
Seuraavalla viikolla hän soitti ja kertoi seurakunnan toiminnasta. Jo toisen kerran koin, että olimme tervetulleita, juuri tällaisina, maahanmuuttajina. 
Suomalaisina kristittyinä olemme osa maailmanlaajaa Kristuksen kirkkoa. Kristittyinä olemme sisaria ja veljiä keskenämme, lähimmäisiä. Tämän tulisi näkyä suhteessa kaikkiin ihmisiin. Jeesuksen opetuksen mukaisesti meidän tulisi ”rakastaa toisia kuin itseään”. 
Tunnetko sinä naapurisi? Rohkaisen sinua tutustumaan uusiin ja vanhoihin naapureihin ja antamaan aikaasi, olemaan rohkeasti toiselle lähimmäinen, omalla tavallasi.
Kirkkomme on yksi suurimmista luterilaisista kirkoista maailmassa. Olemme olleet hyväosaisia. Meillä on laaja ja ammattitaitoinen työntekijäjoukko. Kirkkorakennuksemme ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia. Työmuodoilla on tarvittavat työvälineet.
Kaikkialla ei ole näin. Kertomassani seurakunnassa oli vain yksi palkattu työntekijä, pastori, ja kaikki muu toiminta toteutettiin seurakuntalaisten voimin. Jokainen toi mukanaan omat lahjansa seurakuntansa käyttöön ja jokaisella oli tehtävä omien mahdollisuuksiensa mukaan. 
Silloin konkreettisesti koin, mitä tarkoitetaan sillä, että seurakunta 
rakentuu jäsenistään. Näin tulisi olla myös meidän seurakunnissa. 
Tulevaisuudessa vapaaehtoistyön merkitys kasvaa entisestään. Tämä on jokaiselle seurakuntalaiselle myös tilaisuus tulla mukaan, olla osana Kristuksen kirkkoa, kaikkine lahjoineen. 
Ole rohkea, kutsu naapurisi mukaan ja tule kirkolle tutustumaan, miten voisit olla mukana seurakunnan toiminnassa ja sen rakentamisessa.
Rakennetaan yhdessä!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.