Terveydenhuollon säästöt alkoivat vanhuksista?
Olen hieman yli 80-vuotias nainen. Eläkkeelle pääsin 17 vuotta sitten melkoisen hyväkuntoisena. Hoidan kuntoani voimistelu- ja kuntosali- sekä tanssiryhmissä. Siirryin eläkeläisenä terveyskeskuksen palvelujen käyttäjäksi. Aluksi kaikki oli ihan kohdallaan. En ole onnekseni kovin paljon tarvinnut terveyskeskuksen palveluja. Näinä kaikkina eläkevuosinani olen oman lääkärini lähetteellä käynyt verikokeissa, joista terveydentilanteeni on tarkastettu.
Nyt kuitenkin pois lähtiessäni vastaanotolta lääkärini sanoi minulle, ettei terveyskeskuksessa eikä verikokeissa tarvitse joka vuosi käydä! Myös kahdelle tuttavalleni oli sanottu samaa. Olen kahden viime vuoden aikana käynyt terveyskeskuksessa kolme kertaa. En siis ole kovasti heitä rasittanut. Terveyskeskuksessa käydessäni olenkin ihmetellyt käytävien autiutta. Mitä se merkitsee? Ennen oli paljon ihmisiä odottamassa vastaanotolle.
Mielipiteeni on, että vanhojen ihmisten veriarvoja, varsinkin kolesteroli-, hemoglobiini-, kilpirauhas- ynnä muut arvoja on tärkeä seurata. Eikö ole parempi, että ollaan tietoisia, jos ongelmia löytyy ja voidaan hoitaa oireiden mukaan? Mitä tästä kaikesta pitäisi päätellä?
Hallituksemme kova linja vähäosaisia, vammaisia ja vanhuksia kohtaan on ehkä tämän takana. Terveyskeskuksia on ehkä kehotettu sanomaan vanhuksille yllä kertomani. Myös kova halu kaikkien palvelujen yksityistämiseen näkyy. Kun muistelee vaalien aikaa, oikeistopuolueet hehkuttivat vanhusten hyvinvoinnin ja hoivan olevan ykkössijalla tavoitteista. Eipä siltä näytä. Alexander Stubb sanoi aivan oikein, että tämä hallitus on saanut läpi paljon kokoomuksen tavoitteita, mikä varmaan yllämainittu asiakin on ollut.
Mielensä pahoittanut mummeli
Jaa tämä artikkeli: