Tiede luo ihmisestä kestävän kyborgin

Tiede luo ihmisestä kestävän kyborgin

”Hyviä uutisia lukijalle: ihmisen elinikä todennäköisesti pitenee tulevaisuudessakin, ja jos hurjimpia visionäärejä on uskominen – me emme ehkä koskaan kuole tulevaisuudessa.”

Futuristi ja liikkeenjohdon konsultti Elina Hiltunen seuraa työkseen heikkoja signaaleja. Hänen puolisollaan Kari Hiltusella on laaja kokemus globaaleista teknologiaprojekteista ja uuden teknologian käyttöönotosta.

Yhdessä he kertovat, millaista ihmiselo saattaa olla vuonna 2035. Esimerkiksi tällaista: Tyttölapsella voi olla kaksi biologista äitiä, joista toisen ihosolu on muutettu siittiöksi. Tytön aivoissa uiskentelee suunnilleen bakteerin kokoisia robotteja. Elinikää kertyy ainakin sata vuotta, koska ikääntymisen prosesseja osataan hidastaa jatkuvasti paremmin. Kehon rapistuessa turvaudutaan varaosiin. Tekniikka auttaa jaksamaan. Yhtä aikaa tytön kanssa elää synteettisellä biologialla maapallolle palautettuja lajeja, kuten neandertalinihmisiä.

Teknoelämää 2035:n visiot kuulostavat mielikuvituksellisilta, mutta perustuvat eri alojen saavutuksiin ja nykyisiin kehityssuuntiin. Aika näyttää.

Pihla Tiihonen
Elina ja Kari Hiltunen: Teknoelämää 2035. Miten teknologia muuttaa tulevaisuuttamme? Talentum 2014.

Jaa tämä artikkeli: