Tiekirkkoselfiet innostavat
Luomus. Elise Mäkiranta kuvasi Mäntän kuvataideviikoilla Kaarina Kaikkosen installaation Totuuden henki, jossa Mäntän kirkko on koristeltu mänttävilppulalaisten paidoilla.

Luomus. Elise Mäkiranta kuvasi Mäntän kuvataideviikoilla Kaarina Kaikkosen installaation Totuuden henki, jossa Mäntän kirkko on koristeltu mänttävilppulalaisten paidoilla.

Tiekirkkoselfiet innostavat

Tiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea. Tiekirkot ja Kotimaa-yhtiöt ovat järjestäneet kesän mittaan kilpailun, johon voi osallistua lähettämällä itsestä tai kaveriporukasta kuvan tiekirkossa tunnisteella #tiekirkkoselfie. Kilpailu on käynnissä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Kuvia voi myös lähettää sähköpostitse.

Kuvia on tullut yli kolmesataa, ja suosituin sivusto on ollut Instagram. Facebookiin eniten kuvia ovat lähettäneet aikuiset, Instagramissa aktiivisimpia taas ovat olleet nuoret. Twitter puolestaan kerää osallistujia kaikista ikäryhmistä.

Kaikissa some-palveluissa kilpailuun ovat osallistuneet turistit, rippikoululaiset ja kirkon työntekijät. Jopa oppaat ovat ottaneet osaa leikkimieliseen kilpailuun. Vierailijat ovat käyneet katsomassa esimerkiksi omia vihki- ja rippikirkkojaan.

Tiekirkkoja on tänä vuonna yhteensä 269. Kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista tähdentää, että Tiekirkot ovat matalan kynnyksen pysäkkejä. Kirkkojen valttina on mahdollisuus hiljentymiseen ja rauhoittumiseen – jokaiselle omista lähtökohdistaan.

– Tiekirkoista löytyy usein kirkko-opas, jolla on tietämys kirkon lisäksi lähialueen muista kiinnostavista palveluista, Kupiainen sanoo.

Tiekirkot ovat yksilöllisiä. Joissakin on pientä tarjoilua tai ohjelmaa. Esimerkiksi Virtain kirkosta ja Haapajärvellä sijaitsevasta Samuelin kirkosta löytyy leikkimökkikirkko lapsiperheiden iloksi. Tampereella sijaitseva Finlaysonin kirkko toimii kesästä kesään lasten Tiekirkkona. Helsingistä löytyy yhteensä kolme tiekirkkoa.

Osa tiekirjoista sulkee ovensa heinäkuun lopussa, mutta valtaosin tiekirkot ovat auki elokuussa. Viimeinen päivä vierailla Tiekirkossa on 20.8, jolloin myös kilpailu päättyy. Palkintona on iPad ja kaksi älypuhelinta.

Kuvissa täytyy näkyä kirkko, jossa vieraillaan. Tärkeää on myös merkitä #tiekirkkoselfie ja kirjoittaa kuvatekstiksi vierailtavan kirkon nimi.

Lisätietoa osoitteessa www.tiekirkot.fi.

Jaa tämä artikkeli: