null Tietoa talteen huoneentauluista

Tietoa talteen huoneentauluista

Lähes kaikkien suomalaisten kotien seiniä koristivat aikoinaan käsin kirjaillut huoneentaulut. Taulujen toivotukset, ohjeet ja kehotukset iskostuivat lasten mieliin lähtemättöminä.

Nyt kerätään talteen huoneentauluihin liittyvää perinnettä. Mitä huoneentauluista vielä muistetaan ja onko niitä vielä tallella? Perinnekeruutyön järjestää taiteilija Mirka Hokkanen Finlandia Foundationin tuella. Pyydämme teitä kertomaan muistojanne huoneentauluista. Kuvailkaa teillä olevia tai olleita huoneentauluja ja/tai kertokaa niiden tarina. Kaikki tiedot otetaan ilomielin vastaan.

Kerättävästä aineistosta, kuvista, kertomuksista ja muistoista, Hokkanen haluaa laatia kirjan, jotta perinne säilyisi jälkipolville. Lisäksi hänen tavoitteenaan on palauttaa huoneentaulut kotien seinille taidegrafiikan menetelmin. Hän etsii myös kaikua sille, minkälaiset sanonnat ovat nykyihmisille tärkeitä, ja aikoo kaivertaa ja painaa käsin modernimmat versiot huoneentauluista. Palautetta projektista voi helposti jättää lyhyen kyselylomakkeen kautta, joka löytyy taitelijan nettisivuilta http://www.mirkah.com/Huoneentaulu_Projekti.html

Joten antakaa kuulua huoneentauluista, joko kirjeitse tai netin kautta. Postiosoite on Mirka Hokkanen, Kaanaantie 188, 01800 Klaukkala ja sähköpostiosoite mirka_hokkanen@yahoo.com. Lisätietoja löytyy myös osoitteesta www.mirkah.com.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.