Tilaa spesiaalijutuille

Tilaa spesiaalijutuille

Jukka Karlsson on harrastanut moottoripyöriä jo vuodesta 1999. Hän on innostunut tamperelaisen Sons of Abraham -moottoripyöräkerhon kristillisestä projektista: moottoripyöräilijät koulukiusaamista vastaan.

– Porukka on tehnyt kouluvierailuja Tampereen seudulla. Iso lauma tämännäköisiä tyyppejä käy koululla kertomassa, että ketään ei saa kiusata. Kyllä lapset kuuntelevat.

– Olen tällaisessa täysillä mukana, kun toiminta leviää pääkaupunkiseudulle. Se ei ole varsinaista hengellistä työtä, mutta kyse on kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta, Juge näkee.

Varpu Koivunen pitää työssään tärkeänä jalkautua ulos kirkkorakennuksesta ja tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Nyt rippileirillä oli mukana kaupungin nuorisotyöntekijä, omasta toiveestaan.

– Ehdotin hänelle, että kysy sinä omalta pomoltasi ja minä kysyn omaltani, voiko näin tehdä. Laura ohjasi riparilaisia tekemään leiriblogia ja osallistui myös etiikan ja ihmissuhteiden oppituntien pitämiseen.

Ensi viikolla Varpu lähtee futisrippileirille Kannonkoskelle. Tämä uutuus syntyi paikallisen jalkapalloseura PPJ:n aloitteesta. Leirillä on mukana seuran valmentaja, joka pitää päivässä tunnin treenit leiriläisille. Junnufutis on Varpulle tuttua, koska hänen tyttärensä pelaa seurassa.

Nuorisotyön sivut: www.mestat.fi

Jaa tämä artikkeli: