Toisinajattelijoita pidetään tyhminä

Toisinajattelijoita pidetään tyhminä

Ei voi kuin ”ihailla”, kuinka häikäilemättömästi samaa sukupuolta olevien avioliittohanketta ajettiin. Voisi käyttää ilmaisuja vyörytys, painostaminen, agressiivisuus. On ollut epämiellyttävää havaita maamme nykyinen mielipideilmapiiri, jossa äänekäs vähemmistö kannattajineen ajaa raivokkaasti asiaansa, ja toisinajattelijat joutuvat pilkan kohteeksi, sekä leimataan vanhanaikaisiksi ja suorastaan tyhmiksi.

Jokainen viime aikoina sosiaaliseen mediaan osallistunut on voinut tämän havaita. On vaikea keksiä asiaa, joka jakaisi kansan yhtä jyrkästi kuin sukupuolineutraali avioliittolaki. Suvaitsevaisuus: tämä viime vuosien muoti-ilmiö, jolla kansa jaetaan hyviksiin ja pahiksiin. Eikö todellista suvaitsevaisuutta ole se, että sietää myös vastapuolen mielipiteet? Siis nekin näkemykset, jotka eivät ole ajan hengen mukaisesti trendikkäitä?

On edelleen olemassa suuri joukko ihmisiä, joiden mielestä avioliitto on naisen ja miehen välinen. Toivottavasti Tahdon-porukalta löytyy tarmoa ajamaan myös muiden ”sorrettujen” asioita jatkossa samanlaisella vimmalla. Aika näyttää, millaisen painostuksen kohteeksi kirkko tulee lähiaikoina joutumaan. Toivottavasti lain kannattajat ovat siihen mennessä omaksuneet mitä tarkoittaa hyvät käytöstavat.

Sami Heinonen

Jaa tämä artikkeli: