null Toivontuottajien nettiradiot ottavat aavistuslähdön Jouluradioon

Toivontuottajien nettiradiot ottavat aavistuslähdön Jouluradioon

Toivontuottajien nettiradiot ottavat aavistuslähdön Jouluradioon, ja soivat pääkaupunkiseudulla marraskuussa. Tämän jälkeen samalla analogisella taajuudella jatkaa suosittu Jouluradio.

Nettiradiot aloittavat tiistaina 3. marraskuuta alkaen ja vaikenevat Jouluradion ajaksi, kun se aloittaa perinteiseen tapaansa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta.

Jouluradion jälleen hiljentyessä tältä vuodelta Tapaninpäivänä 26. joulukuuta, jatkavat nettiradiot soittamista pääkaupunkiseudulla vielä kuukauden verran 28. tammikuuta asti.

Netissä erillisinä soivat kanavat pyörivät analogisilla taajuuksilla vuorotellen. Radio Toivo huolehtii päiväsoitosta, iltapäivisin vuoron saa mustan gospelin, funkin ja soulin erikoiskanava radio Higher Ground. Yöllä soi hengelliseen klassiseen musiikkiin erikoistunut Radio Lux. Radio Toivon ja Jouluradion Helsingin ja Vantaan taajuus on 102,4 MHz ja Espoon taajuus 103,1 MHz. Myös netissä radiot kuuluvat tutuissa osoitteissaan www.radiotoivo.fi, www.radiohigherground.fi ja www.radiolux.fi.

Sekä radio Toivon että Jouluradion musiikkipäällikkönä työskentelee Mikko Huotari. Jouluradio soi totuttuun tapaan myös Turussa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Rovaniemellä. Sielläkin Radio Toivoa voi kuunnella Jouluradion jälkeen, mutta lyhyemmän ajan kuin pääkaupunkiseudulla eli loppiaiseen eli 6. tammikuuta asti.

– Haluamme tuoda suuremman yleisön tietoisuuteen Jouluradion vanavedessä nettikanavat, joita olemme kypsytelleet kaikessa rauhassa. Käytännössä klassisen musiikin tarjonta on ollut radiorintamalla sangen heikkoa. Tätä aukkoa haluamme paikata Radio Luxin ohjelmistolla. Higher Ground taas soittaa tuhtia mustaa musiikkia, jonka juuret löytyvät soulista ja r&b;:stä ja gospelista, kertoo toimituspäällikkö Jan Ahonen Toivontuottajista.

Musiikkipäällikkö Mikko Huotarin mukaan radio Toivo syntyi vastaamaan siihen kysyntään, joka havaittiin virsi- ja Tilkkutäkki-levyjen suosion myötä. Radio Toivo on soittanut suomalaista musiikkia hyvin laajalla repertuaarilla. Nyt uutta radiossa ovat ulkomaiset kappaleet, joita esittävät sekä tavalliset artistit että hengelliseen populaarimusiikkiin panostavat artistit.

– Britti- ja jenkkiskenen uskonnolliset pop-rallatukset saattavat täkäläisessä perinteessä vaikuttaa jopa liian suorasukaisilta. Tavoite on kuitenkin tutustuttaa ihmisiä vähän toisenlaiseen ilmaisuun. Äänessä on valtavirran lisäksi sekä karismaatikkoja että skeptikkoja. Uskonnon tuputtaminen pidetään kuitenkin näiltä aalloilta poissa, Huotari linjaa.

Huotari kertoo, että musiikkikappaleiden valinnassa tärkeätä on, että musiikki on mielenkiintoista. Sitä on mukava kuunnella, ja mukana on riittävästi tuttua ja sopivasti uutta. Radio Toivo aloitti vajaa vuosi sitten Jouluradion vanavedessä. Aluksi kanava toimi analogisena ja sitten se siirtyi nettiin, missä sen ja muiden Toivontuottajien radiokanavien varsinainen koti on.

Lisätietoja: Toivontuottajat on pääkaupunkiseudun seurakuntien sähköisen viestinnän toimitus, joka tuottaa mm. kolmea nettiradiota www.radiotoivo.fi, www.radiohigherground.fi ja www.radiolux.fi. Toivontuottajien tunnetuin tuote on Jouluradio, joka soi myös netissä www.jouluradio.fi.

Jaa tämä artikkeli: