null Töölössä on toimintaa nuorille aikuisille

Töölössä on toimintaa nuorille aikuisille

Huolestunut nuori aikuinen koki (K&k 27.1.), että Töölön seurakunta ei tarjoa nuorelle aikuiselle juuri minkäänlaista toimintaa. Paljon nuoria aikuisia käy kuitenkin kaikille avoimissa pop-messuissa. Moni jää messun jälkeen myös jatkoille laulamaan veisukaraokea ja tapaamaan ihmisiä.

Viime syksystä asti seurakunnan kerhokeskuksessa (Tykistönkatu 8) on pidetty joka torstai avoin nuorten aikuisten ilta. Illat ovat olleet enimmäkseen vapaamuotoista oleilua, mutta toisinaan luonamme on käynyt kutsumamme puhuja ja ilta on päätetty hartauteen. Paikalla on usein ollut seurakunnan nuorisopappi, mutta pääasiassa toiminta on nuorten aikuisten itsensä vastuulla, ja kaikki mukana olevat saavat vaikuttaa siihen. Suurin osa kävijöistä on juuri täysi-ikäistyneitä, mutta ikärajaa ei ole.

Toimintaa ei aloitettu ensisijaisesti estämään nuorten aikuisten kirkosta eroamista, vaan meidän entisten isosten ja aktiivinuorten toiveesta ja tarpeesta. Myös kirkosta eronneet, uskonnottomat ja muihin uskontoihin kuuluvat ovat tervetulleita. Samoin sinä ja ystäväsi, Huolestunut nuori aikuinen!

Ada-Maaria Hyvärinen
Lauri Hämeen-Anttila
toiminnan vapaaehtoiset vastuuhenkilöt


 

Nostit kirjoituksessasi esille tärkeän asian, huolen siitä, että nuori aikuinen ei löydä kirkosta mitään. Meillä työntekijöillä on ollut kanssasi samainen huoli. Helsingin seurakuntien nuorten aikuisten työstä vastaavat papit ovatkin tästä syystä tehneet yhteistyötä sekä toiminnan suunnittelussa että toteutuksessa, jotta se olisi mahdollisimman monipuolista ja helposti lähestyttävää. Näin nuoret aikuiset voisivat etsiä itselleen sopivia toimintamuotoja kaikista Helsingin seurakunnista, joissa jokaisessa on toiminnalla hiukan erilaisia painopisteitä.

Esimerkiksi Töölössä on jo viiden vuoden ajan järjestetty Popmessu kerran kuussa, ja Kalliossa on teatteritoimintaa ja Usko tai älä -ryhmä. Lisätietoja saa osoitteesta www.uskotoivorakkaus.fi, jota päivitetään aktiivisesti. Lämpimästi tervetuloa mukaan Helsingin seurakuntien nuorten aikuisten toimintaan!

Riikka Wikström, nuorten aikuisten pappi, Töölö
Mari Mattsson, nuorten aikuisten pappi, Kallio

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.