null Tuemme Laajasalon rauhanrakennusta

Tuemme Laajasalon rauhanrakennusta

Agricolan kirkossa sunnuntaisin klo 12 järjestettävä Mikaelin messu on herättänyt keskustelua. Syynä on, että messu järjestetään yhteistyössä naispappeuden torjuvien järjestöjen kanssa.

Agricola-projektin johtaja Teemu Laajasalo ilmaisi (K&k 30.9.) kantavansa vastuun ideasta ja toivoi Kristuksen vaatimuksen yhteydestä ylittävän ihmisten riidat.

Mielestämme Teemu Laajasalon rauhaa rakentava ja suvaitsevaisuutta korostava linjaus on rohkea, ilahduttava ja toivoa antava. Myös me haluamme olla erottamisen sijaan yhdistämässä ja hajottamisen sijaan rakentamassa. Käsittääksemme Mikaelin messu ei myöskään uhkaa Agricola-liikkeen varsinaista missiota, vaikka Olli Valtonen ja Hanna-Leena Nuutinen (K&k 30.9.) näin väittivät. Nuorten urbaanien kaupunkilaisten joukossa on myös niitä, jotka kokevat naispappeuden torjuvat herätysliikkeet omikseen.

Mikaelin messussa korostetaan yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoisuutta aivan kuten muussakin Agricola-liikkeen toiminnassa. Se, että Mikaelin messu on mukana Agricolan kirkon viikko-ohjelmassa, toteuttaa myös projektin näkyä ekumeenisuudesta. Ekumeenista otetta me luterilaisen kirkon sisällä nimittäin nyt tarvitsemme: yhteyden etsimistä kanssamme eri tavalla ajattelevien poispotkimisen sijaan.

Mari Stenlund, Kannelmäen seurakunta
Tommi Hakkari, Pitäjänmäen seurakunta
Risto Wartiainen, Paavalin seurakunta
Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäseniä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.