Tuomio kohdistuu omaan nilkkaan

Tuomio kohdistuu omaan nilkkaan

Juhani Alesaro on jäänyt pohtimaan synnin problematiikkaa ”normaalien” kansalaisten asenteissa homoseksuaaleja kohtaan (K&k 17.9.), kun heitä sekä syyllistetään että ymmärretään, ja päätyy kysymään ”mikä Raamattu- tai järkiperuste saa aikaan sen, ettei synti ole syntiä” näille ymmärtäville.

Siitähän emme mihinkään päässe, etteikö synti olisi syntiä Vanhan testamentin mukaan, ja varsinkin Jeesuksen kertoessa tulleensa sen lakeja vahvistamaan eikä kumoamaan. Jeesus toi kuitenkin mukanaan uuden ulottuvuuden tähän vanhaan kuvioon, nimittäin anteeksiannon näkökulman. Hän kyllä tiesi tehtävänsä ihmisen pelastajana. Se on myös osoitus siitä, että suurimmatkin syntimme jäävät silloin toiseksi. Tätä ei kuitenkaan pidä käsittää väärin Jumalasta kaiken hyväksyjänä, sillä tässä meillä itse kullakin on peiliin katsomisen paikka: ”… ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi…”. Kyse on siis myös omasta asenteestamme.

Jos arvoisa kirjoittaja tarkoittaa järkiperusteilla uskonnosta riippumattomia vaikuttimia, on asia yksinkertainen: saamme lahjana kaiken sen mitä saamme tänne tullessamme, joten on viisasta varautua siihen, että kaikkinainen homojen syrjiminen tulee lopulta kohdistumaan omaan nilkkaan.

Mauno Aholainen

Jaa tämä artikkeli: