TV7 tarjoaa erilaisia uutisia Israelista

TV7 tarjoaa erilaisia uutisia Israelista

Näin TV7:ssa 16.9. uutisen rauhanturvaajien hommista Golanilla. Syyrian joukot ja Al-Qaidaan liittyvä Al-Nusran rintama olivat ottaneet yhteen Syyrian puolella. Sen vuoksi Israel otti rauhanturvaajat turvaan.

Rauhanturvaajia oli 1 223, ja he olivat Intiasta, Irlannista, Nepalista ja Alankomaista sekä iskun kohteeksi joutuneita Fidziltä ja Filippiineiltä. Onko ennen tapahtunut, että rauhanturvaajat ovat joutuneet etsimään turvapaikkaa tämän 58 vuoden historiansa aikana?

Toinen mielenkiintoinen uutinen tuli 20.9. Se kertoi pahoin haavoittuneen pojan tarinan. Poika ja hänen perheensä saivat vakavia vammoja pommituksissa Damaskoksen lähellä. Poika on yksi niistä sadoista syyrialaisista, jotka ovat tehneet saman epätoivoisen matkan Israelin puolelle ja saaneet huolenpitoa juutalaisilta, joita heidät on opetettu vihaamaan.

Sokeutunut ja pahoin vammautunut poika matkusti perheineen Libanoniin sairaalaan mutta ei saanut apua, vain yksi raajoista amputoitiin. Perhe ei voinut palata sodan takia Damaskokseen. Pojan epätoivoinen mutta päättäväinen veli päätti viedä veljensä Israeliin.

Kun he saapuivat Hermonin vuoren juurelle, nosti vanhempi poika veljensä aasin selkään, ja alkoi vaikea kiipeäminen rajalle. Poikien yllätykseksi ottivat israelilaissotilaat heidät ystävällisesti vastaan ja veivät sairaalaan. Lääkäreiden mukaan pojat olivat häkeltyneitä saamastaan hoidosta.

Tässä on vähän erilaisia uutisia Israelista kuin mihin on totuttu.

Into Nordgren
kaartilainen vm. -57
Tuusula

Jaa tämä artikkeli: