Työtön, älä poistu kotoasi

Työtön, älä poistu kotoasi

Yhteiskuntamme on pahasti sairas. On työttömyyttä, syrjäytyneisyyttä, mielenterveysongelmia ja yleistä pahaa oloa. Miksi meitä nöyryytetään ja meiltä viedään elämänhalu?

Sain itse kokea järjestelmän kylmän käden kosketuksen viime vuoden lopussa. Ymmärtämättömyyttäni en pysynyt kotona, kun odotin TE-keskukselta viestiä kurssille pääsystä. Hain kurssille juuri ennen eläkkeelle lähtöä, ja kutsu kurssin haastatteluun tuli kirjeitse kotiin. Luulin, että saisin viestin myös joko sähköpostiini tai tekstiviestillä. Sitä ei tullut.

Tässä varoituksen sana kaikille työttömille. Älkää missään nimessä poistuko kotoanne, jos olette hakeneet työllisyyskurssille! Soittakaa vaikka joka päivä TE-keskukseen ja kysykää kurssille pääsystä, sillä saattaahan kirjekin myöhästyä.

Minulta vietiin kahden kuukauden tulot. Kylmästi ja ilman selityksiä. Minulla olisi ollut todella hyvä, monen tahon kehuma työllistämisidea, johon olen saanut aiemmin rahaa ympäristöministeriöltä. Kurssilla olisin voinut viedä ideaani eteenpäin.

Olin täydellisesti lyöty, yksinäinen, rahaton ja työtön, juuri ennen joulua. Minulta katkaistiin myös henkivakuutukseni, jota olin maksanut vuosikausia, koska siinä rytäkässä en pystynyt maksamaan vakuutusmaksujani. Asuinpaikkakunnaltani ei löytynyt töitä, enkä autottomana voi lähteä töihin minne vain.

Nyt en ole enää minkään arvoinen.

Nimimerkki Yksi arvottomista Suomen kansalaisista

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi