null Työväenopisto tukee vähävaraisia

Työväenopisto tukee vähävaraisia

Kirkko ja kaupungin jutussa Yksin on kallista (K&k 28.11.) Jari Leskinen toivoi, että köyhät yksineläjät pääsisivät työväenopiston runopiiriin tai maalauskurssille. Jutussa ei selvennetty, tarkoittiko Leskinen maksuttomuutta vai alennettua kurssihintaa.

Helsingin työväenopisto myöntää 50 prosentin alennuksen kurssimaksusta tietyssä elämäntilanteessa oleville asiakkailleen. Puoleen hintaan kurssinsa saavat työttömät, koulutustukea saavat työttömät, vuorottelukorvausta saavat, varus- tai siviilipalvelusmiehet, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa tai kotihoidon tukea saavat, toimeentulotukipäätöksen saaneet sekä täyteen kansaneläkkeeseen oikeutetut eläkeläiset.

Alennus myönnetään asioimalla työväenopiston toimistossa ja todistamalla, että asiakas kuuluu edellä mainittujen etuuksien piiriin. Alennus ei koske moniste- eikä materiaalimaksuja.

Työväenopisto tukee Opetushallituksen myöntämien opintoseteleiden turvin maahanmuuttajien suomen kielen ja tietotekniikan kursseja. Tietotekniikan opintoseteleitä myönnetään myös ikäihmisille, eläkeläisille sekä työttömille. Opintosetelikurssit ovat erityiskursseja, joille osallistumisesta opiskelija maksaa vain 10 euroa.

Työväenopisto tukee myös eläkeläisiä sekä maahanmuuttajia jo valmiiksi alennetuin kurssihinnoin. Lisäksi työväenopiston johtava rehtori voi myöntää erityistapauksessa henkilökohtaisen vapautuksen kurssimaksusta. Vapautuksia haetaan aina kirjallisesti. Aluerehtori puolestaan voi harkinnanvaraisesti myöntää henkilökohtaisen alennuksen opiskelijan kurssimaksuun.

Työväenopiston kurssit ovat kaiken kaikkiaan suhteellisen edullisia. Muun muassa Jari Leskisen mainitsemaan runopiiriin – lausuntakurssille, jossa tulkitaan yhdessä runoja ja esitetään niitä – pääsee lukukaudeksi 17 eurolla.

Mari Larkovirta

tiedottaja
Helsingin työväenopisto

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.