Kaneli ja kardemumma johdattavat makuaistin joulun odotukseen.
Uljas bostonkakku
Hämeenkylän kirkko täyttää 20 vuotta ja on juhlan kunniaksi saanut oman leivonnaisen, kanelisen luumubostonkakun. Kakun on suunnitellut kotitalousopettaja Riikka Kaila. Idea lähti jouluisista mauista ja bostonkakun näyttävyydestä.
— Mausteina on kanelia ja kardemummaa, jotka sopivat hyvin tähän vuodenaikaan. Lisäksi halusin jotain näyttävää, koska on kyseessä juhlakakku. Boston on uljas kakku ja helppo toteuttaa, kertoo Kaila.
Hämeenkylän kirkon bostonkakun voi kuka tahansa leipoa itse. Kailalla on muutama vinkki leipojille.
— Pullataikina kannattaa vaivata hyvin. Lisäksi vuoka, johon pullanpalat laitetaan, täytyy olla hyvin voideltu ja tarpeeksi täynnä, että syntyy näyttävä kakku.
Jos ei innostu leipomaan, voi Kailan valmistamaa bostonkakkua ostaa Hämeenkylän kirkon adventtitapahtumasta.
Perhekirkko ja adventtitapahtuma su 2.12. klo 10 alkaen Hämeenkylän kirkolla
Jaa tämä artikkeli: