null Urkuyö ja Aarian yleisömäärä kasvoi

Urkuyö ja Aarian yleisömäärä kasvoi

Urkuyö ja Aaria -festivaalin kuluneen kesän yökonserteissa Espoon tuomiokirkossa kävi 3 300 kuulijaa. Kävijämäärä kasvoi jonkin verran edellisestä kesästä, ja festivaali saavutti tälle kesälle asettamansa tavoitteet.

Festivaali sisälsi kolmetoista konserttia, jotka järjestettiin kesä-, heinä- ja elokuussa torstaisin iltakymmeneltä Espoon vanhassa kivikirkossa.

Kirkon täydeltä yleisöä keräsivät Päätöskonsertti 30. elokuuta, Mestaribasso -konsertti 23. elokuuta ja Virtuoosit vauhdissa -konsertti 2. elokuuta. Päätöskonsertissa kuultiin muun muassa Antonio Vivaldin Vuodenajat Helsingin Barokkiorkesterin ja Minna Pensolan esittäminä.Mestaribasso Jaakko Ryhänen lauloi elokuussa aarioita ja suomalaisia lauluja Matti Herojan säestyksellä. Elokuun alussa urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja Tapiola Sinfonietta kantaesittivät Santtu-Matias Rouvalin johdolla Charles-Marie Widorin Goottilaisesta sinfoniasta Kalevi Ollin ja Kiviniemen tekemän sovituksen orkesterille ja uruille.   

Yleisöä kiinnostivat myös muun muassa kauden avauskonsertti Uusien urkujen kruunaus, Romantiikan laineilla -konsertti 28. kesäkuuta ja Faurén Requiem 26. heinäkuuta. Toista kertaa järjestetyt ilmaiset Juhannusiltamat saivat yleisön hyvin liikkeelle.

Espoon tuomiokirkon uudet saksalais-romanttiset urut soivat konserteissa monenlaisessa roolissa ja yleisö piti niistä. Seuraavan kerran Urkuyö ja Aaria soi Espoon tuomiokirkossa 6.6.–29.8.2013.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.