null Uskonnot uuteen yhteistyöhön

Puheenvuorot

Uskonnot uuteen yhteistyöhön

Kristityt ja islamilaiset yhteisömme voisivat olla edelläkävijöitä ja järjestää myös yhteisiä jumalanpalveluksia.

Nykyään joissakin kouluissa kristityt ja islamilaiset osallistuvat yhdessä uskontotunneille, eikä toistaiseksi mitään ongelmia ole ilmaantunut. Tämä on jo hyvä alku.

Kristityt ja islamilaiset yhteisömme voisivat olla edelläkävijöitä ja järjestää myös yhteisiä jumalanpalveluksia messuineen, omine traditioineen sekä rituaaleineen.

Näkisimme alttarilla eri uskontokuntien edustajia, ja me kristityt voisimme tulla jumalanpalvelukseen yhdessä muslimi-ystäviemme kanssa. Näin oppisimme kunnioittamaan vieraiden kulttuurien tapoja ja perinteitä, ja samalla ystävämme saisivat tutustua meidän kirkonmenoihimme.

Maailmamme on tänäänkin liian täynnä rasismia, epäluuloja, tietämättömyyttä, vihaa ja verisiä uskonsotia, joille ei näytä olevan loppua. Jätämmekö tämänkin koko ajan yltyvän ja pahenevan koko maapalloa ja sen ainoita asukkaita uhkaavan ongelman lapsillemme ja heidän lapsilleen?

Vastuu on sinulla ja minulla. Lähelläsi asuu varmasti monikin muun uskontokunnan edustaja. Kerrostalosi osoitetaulussa on useita vieraskielisiä nimiä. Oletko ystävystynyt, tutustunut tai edes puhunut heidän kanssaan?

Ota oppia lapsesi leikeistä ja riemunkiljahduksista pihalla, missä kirjava joukko eri uskontokuntia edustavia lapsia tutustuu toisiinsa ilman ennakkoluuloja ja hyväksyy kaikki mukaan ehdoitta.

Ralf Holm
Yleislääkäri, eläkeläinen

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.