null Uusi uljas ihmisyysfasismi

Uusi uljas ihmisyysfasismi

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kehotti viime viikolla Italiaa poistamaan kouluista krusifiksit, koska ne loukkaavat toisuskoisia ja uskonnottomia.

Monikulttuurisessa yhteiskunnassa päätös varmaan tukee tasa-arvoa. Euroopassa on kuitenkin ollut semmoista ilmaa, että kaikkien uskontojen symbolit pitäisi kieltää.

Jos tämä toteutuisi, tulisi poliisille kiire muiluttaa parturiin jokainen, jolla on ”rasta”- eli dreadlocks-hiukset, koska jollekulle takkutukalle tämä kuontalo saattaa edustaa nasiirilakia (4. Moos. 6). Televisiossa puhuvan Dalai-laman päälle olisi tasa-arvon nimissä lyötävä musta palkki, koska hänen Tiibetin-buddhalainen asusteensa loukkaa niin monia humaaneja uusateisteja.

Norjalainen kirkonpolttohevi on tietenkin julistettava pannaan, ja Mozartin Requiem pitää kieltää. J.R.R. Tolkienin kirjat on viipymättä poltettava, koska ne puhuttelevat myös uskonnollisesti, ja Saarikosken tuotannosta vähintäänkin Tiarnia-trilogia on tuikattava samaan rovioon.

Kunnon humanisti tietenkin vaatii, että sananvapaus tulee lakkauttaa humanisminvastaisena, koska muiden eriävät mielipiteet ja vakaumukset voivat loukata jotakuta toista. Parasta olisi, jos palaisimme Ranskan vallankumousta edeltäneeseen aikaan, jolloin kuninkaan mielipide oli yhtä kuin ”julkinen mielipide”. Näin tavoitamme yksimielisyyden, joka lopettaa sodat maailmasta.

Julkisessa elämässä tulisi sallia vain yksi symboli, nimittäin keisarinkuva, kuten antiikin Roomassa. Samaa keisari-instituutiota ei tietenkään enää ole, mutta EU:ssa voitaisiin kiireesti hyväksyä laki, joka sallisi ainoastaan Silvio Berlusconin kuvien kumartamisen. Ne, jotka eivät alistu uuden uljaan ihmisyysfasismin edessä, on kätevintä työntää kaasukammioihin. Leiritkin tähän ovat jo valmiina. Näin ei kukaan pahoittaisi mieltään siitä, että joku uskoo ja ajattelee eri tavoin.

Juhani Huttunen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.