Uusittu mielipuisto
Kuva: Jani Laukkanen

Kuva: Jani Laukkanen

Uusittu mielipuisto

Muutimme vuodenvaihteessa Vallilaan, ja talven käännyttyä kevääksi tuli ajankohtaiseksi katsastaa lähialueiden puistot. Alppipuisto oli jo entuudestaan tuttu, mutta Lenininpuisto taas ei. Se osoittautuikin iloiseksi yllätykseksi, varsinaiseksi kätketyksi helmeksi.

Harva astuu Lenininpuistoon sattumalta. Yksinkertaisin reitti perille kulkee Linnanmäen pääportin ohi mäkeä ylös asti. Kipuaminen kannattaa, sillä laelta aukeaa upeaa näkymä yli Alppiharjun aina Itä-Pasilaan asti.

Oman nimen tämä yli 50-vuotias, alunperin Alppipuistoon kuulunut puisto sai vuonna 1970, jolloin vietettiin Vladimir Iljitš Leninin syntymän 100-vuotisjuhlaa. Päätöksestä voi olla montaa mieltä, mutta puiston viihtyisyyttä ei nimi pahenna.

Tänään 27.8. juhlistetaan Lenininpuiston uutta ja entistä ehompaa ilmettä. Vesiaihe on korjattu ja kauniit liuskekiviportaat uusittu. Istutuksissa on painotettu Helsingissä harvinaisempia lajikkeita. Erityiskiitos kaupungin rakennusvirastolle hauskasti ja mielekkäästi sijoitetuista penkeistä sekä Sturenkadun sisäänkäynnin ehostamisesta.

Kumpuileva ja kallioinen puisto tarjoaa sekä suojaisia sopukoita rauhallisempaan oleskeluun että avointa maastoa piknikväelle ja auringonpalvojille. Puiston sijainnin vuoksi väkeä ei ole koskaan tungokseksi asti.

Antti Möller
Puiston avajaisia vietetään 27.8. kello 15 alkaen. Opastettuja kävelyjä kello 16, 17 ja 18.

Jaa tämä artikkeli: