null Uutinen Hietaniemen Urheilijakukkulasta oli aprillipila

Tähän rantaan tehdään Urheilijakukkulaa varten täyttöniemeke Musiikkitalon rakennustyömaan maa-aineksesta. Kuva: Matti Karppinen

Tähän rantaan tehdään Urheilijakukkulaa varten täyttöniemeke Musiikkitalon rakennustyömaan maa-aineksesta. Kuva: Matti Karppinen

Uutinen Hietaniemen Urheilijakukkulasta oli aprillipila

Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli aprillipäivänä juttu Hietaniemen hautausmaalle perustettavasta uudesta Urheilijakukkulasta. Kyseessä oli aprillipila. Aprillijutun voi lukea tästä.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt Hietaniemen Urheilijakukkulan perustamisesta kirkkovaltuutettu Antti Lanamäen aloitteen pohjalta. Alueelle on määrä haudata menestyneitä kansainvälisen tason urheilijoita tai henkilöitä, joilla on muuten poikkeukselliset ansiot maamme liikuntaelämän kehittämisessä.

Koska Hietaniemen hautausmaa-alue on jo täynnä, Urheilijakukkula sijoitetaan hautausmaan edustalle rakennettavalle täyttöniemekkeelle. Sen maa-aineksena käytetään Musiikkitalon työmaalta kaivettua maata.
– Musiikkitalon maa tulee näin arvoiseensa käyttöön ja kuvaa hyvin kirkon ja kaupungin erinomaista yhteistyötä, luonnehtii ylipormestari Jussi Pajunen .

Piispa Eero Huovisen mukaan maan luovuttaminen on kaupungilta hieno ele.
– Samalla luodaan ikään kuin siltaa yhtäältä tulevaisuuden muusikoiden eli hengen kulttuurin edustajien ja toisaalta menneiden urheilijoiden eli ruumiin kulttuurin harjoittajien välillä, piispa toteaa.

Seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Markku Koskinen sanoo, että yhtymässä iloitaan ideasta ja hankkeen etenemisestä.
– Mikäli omat tapani tunnen, aion viedä hankkeen nopeasti päätökseen, Koskinen valottaa.

– Koska tiedämme, miten rakkaita menestyneet urheilijat suomalaisille ovat, emme missään nimessä aio sallia koirien ulkoiluttamista kukkulalla, julmistelee Hietaniemen ylipuutarhuri Ari Pipatti.

Täyttö alkaa tänään

Jotta Urheilijakukkulalla riittäisi paikkoja pitkään, haudat luovutetaan käyttöön ainoastaan 25 vuodeksi. Pikajuoksijoille ja sprinttihiihtäjille varatulla alueella haudan hallinta-aika on vain viisi vuotta. Uimareille ja purjehtijoille osoitetaan paikat aivan vesirajan tuntumasta.

Kukkulan näkyvimmäksi maamerkiksi kaavaillaan taiteilija Heikki Häiväojan suunnittelemaa Huuhkaja-patsasta. Aihe sitoo yhteen urheilun kansallispyhätön Olympiastadionin ja Hietaniemen hautausmaan.

Urheilijakukkula-hankkeen kustannusarvio on kaikkiaan kahdeksan miljoonaa euroa, ja sitä varten tehdään erillinen lisäbudjetti. Rahoitus järjestetään luopumalla suunnitellusta Töölön kirkon remontista.

Rakennustyöt aloitetaan tänään 1.4. kello 18. Symboliset ensimmäiset kottikärrylliset täyttömaata kumoavat rantaan ylipormestari Pajusen ja piispa Huovisen lisäksi muun muassa olympiavoittajat Lasse Viren ja Matti Nykänen. Urheiluministeri Stefan Wallin pitää juhlapuheen. Musiikista vastaa HNMKY:n sekakuoro. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

Avajaisjuhlallisuuksien jälkeen Helsingin työttömien yhdistys tarjoilee Hietaniemen omasta kanikannasta valmistettua kanipataa juniorijalkapalloilun hyväksi.


Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.