null Vaihtoehtoja kodin sisustukseen

Sini Henttosen tyynyssä toivotetaan Rest in Peace eli lepää rauhassa.

Sini Henttosen tyynyssä toivotetaan Rest in Peace eli lepää rauhassa.

Vaihtoehtoja kodin sisustukseen

Miltä tuntuisi laskea pää tyynylle, jossa on liuta hautakiviä ja tekstilyhennys RIP, Rest in Peace eli lepää rauhassa?

Tyynyn suunnitelleen Sini Henttosen mielestä siinä ei ole mitään outoa.
– Hautausmaa-aihe sohvatyynyssä lempeine toivotuksineen istuu oivallisesti päiväuniin, joita itsekin mielelläni nautin.

Neljän Metropoliasta valmistuvan muotoilijan – Henttosen lisäksi Siri Huovila, Tanja Aivila ja Johanna Aalto – epätavallisia kodintekstiilejä voi tutkia Lasipalatsin näyttelytilassa 22.4.–10.5.

Nuoret tekstiilisuunnittelijat haluavat koetella vallitsevaa ilmapiiriä ja tarjota katsojille uusia vaihtoehtoja ja oivalluksia. Tutuissa kodintekstiileissä voi olla hyvinkin epätavallisia aiheita ja niiden mukana tarinoita.

– Epätavalliset aiheet ovat niitä, jotka mielletään epäkaupallisiksi niiden pienen kohderyhmän tai ”negatiivisten” vivahteiden vuoksi.

Henttosen RIP-tyyny on neulottu neulekoneella. Tyynyn kuosillinen puoli on neulottu, toisella puolen on käytetty huopakangasta tyynyn muotoa tukemassa. Materiaali on villaa.

– Tyynyn viesti ei ole suinkaan nukahtaa "ikuiseen uneen", mutta mikä sen paremmin rauhoittaisi kohti unitilaa kuin hautausmaille tyypillinen levollinen, kaunis, hiljainen ja siisti ympäristö. Tietysti aihe muistuttaa myös kunkin menetyksistä tai miksei myös omasta kohtalosta.

– Menetyksetkin kuuluvat siihen samaan elämään, josta on tarkoitus nauttia hautaan asti, tietysti makoisten torkkujen siivittämänä, Henttonen huomauttaa.


Kuosimodo, kummia kodintekstiilejä Lasipalatsin Näyttelytilassa, Mannerheimintie 22–24, avoinna 22.4.–10.5.

Jaa tämä artikkeli: