null Valonpilkahduksia

Valonpilkahduksia

Kristel Nyberg: Alkuvuodesta meillä on sairastettu. On podettu streptokokkia, vesirokkoa, uudestaan streptokokkia, influenssaa ja vielä kerran vesirokkoa.

Mökkihöperöys alkoi jossain vaiheessa vaivata niin vanhempia kuin lapsiakin.  Uhkasin jo pakata tavarani ja karata kotoa – kunhan olisin tarpeeksi terve pysymään pystyssä.

Onneksi päivä paistaa risukasaankin. Itseäni piristääkseni pohdiskelin, mitkä asiat ovat tässä tautikierteen keskellä ilahduttaneet ja auttaneet jaksamaan. Vaikka tautiviikkoina olo on välillä ollut synkeä, näistä kootuista valonpilkahduksista tulee toiveikkaan keväinen olo.

Vanhempani asuvat Tuusulassa. Sieltä ei ole pitkä matka tänne Espooseen. Vesirokkoiset lapset ovat saaneet nauttia isovanhempien seurasta niinä päivinä, kun vanhemmat ovat olleet työkuntoisia. Mummun ja mofan kanssa on luettu, pelailtu ja voinnin mukaan ulkoiltukin.

Pienikin tovi pihaleikkejä piristää köhäisten lasten mieltä kummasti, vaikkei vielä tarha- tai koulukunnossa olisikaan.

Ystävä taas toi lainaan pinon dvd-elokuvia, kun omat varastot sairastaessa oli jo kaluttu moneen kertaan.

Lisää valoisia terveisiä on tullut naapureilta. Kun äiti ja pikkuveli sairastivat, isosisko sai juosta naapuritaloon hoitoon ja leikkimään. Siinä vaiheessa, kun kaikki paitsi isä makasivat influenssan kourissa, toinen naapuri kyseli Facebookissa, tarvitaanko meillä apua esimerkiksi ruokakaupassa käymiseen.

Myös koulussa huolehditaan. Unohdin hiihtoloman jälkeen vielä itsekin toipilaana ilmoittaa tyttären vesirokosta. Opettaja soitteli perään heti kun ekaluokkalaista ei kuulunut kouluun, ettei vain koulumatkalla olisi mitään sattunut. Äidille tuli hyvä mieli, kun pienistä koululaisista pidetään näin tarkasti huolta.

Suurin valonpilkahdus on ihan konkreettinen: valtaisien lumikasojen keskellä ilmassa alkaa jo tuntua kevät, eikä tautikierteestäkään ole kuin pieni köhä jäljellä.

Kun aivan oikea aurinko paistaa sairastuvan risukasaan, mieli kevenee ja olo paranee. Ehkä kevät tuo tullessaan paitsi valonpilkahduksia, myös runsaasti terveempiä päiviä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.