null Valtuusto muuttui tarkastuslaskennassa

Valtuusto muuttui tarkastuslaskennassa

Valtuustoon tuli tarkastuslaskennan perusteella valituksi Perussuomalaisten Seppo Sonkeri ja alustavan laskennan perusteella valituksi tullut Keskustan Simo Repo (Kesk) putosi.

Perussuomalaisten ryhmä kasvoi kymmeneen ja keskustan pieneni kahteen valtuutettuun.

Keskusvaalilautakunta vahvisti vaalituloksen 31.lokakuuta.

Äänestämässä kävi 59,3 prosenttia espoolaisista. Äänestysvilkkaus vaihteli suuresti äänestysalueittain. Eniten kunnallisvaalit saivat väkeä liikkeelle Olarinpuisto-Päivänkehrän äänestysalueella, jossa 75,5 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä. Lähelle tätä päästiin Westendissä 73,7 ja Jupperissa 72,5 prosentilla.

Alhaisin äänestysinto oli Sokinvuori-Kirstinmäen, Jouppi-Kirstinsyrjän, Pohjois-Leppävaaran, Tiistilän, Otaniemen ja Ala-Kivenlahden äänestysalueilla, joilla alle puolet äänioikeutetuista kävi uurnilla.

Espoon kaupunginvaltuustossa 1.1.2013 alkaen on Kansallisella Kokoomuksella 29 valtuutettua ja Vihreällä liitolla 13. Suomen Sosialidemokraattisella Puolueella ja Perussuomalaisilla on kummallakin kymmenen valtuutettua ja Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella seitsemän. Suomen Keskustalla, Vasemmistoliitolla ja Suomen Kristillisdemokraateilla on kullakin kaksi valtuutettua.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.