null Vantaan kaupunginjohtaja: Hyvän tekeminen alkaa meistä jokaisesta

- Ajattelen, että on olemassa korkeampi voima, joka on armollinen ja läsnä elämässä, sanoi kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

- Ajattelen, että on olemassa korkeampi voima, joka on armollinen ja läsnä elämässä, sanoi kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Vantaan kaupunginjohtaja: Hyvän tekeminen alkaa meistä jokaisesta

https://www.youtube.com/watch?v=YvR0RmmMc3w&feature=youtu.be
Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenosen mielestä hyvän tekeminen alkaa jokaisesta ihmisestä.

- Ajattelen, että on olemassa korkeampi voima, joka on armollinen ja läsnä elämässä. Me mietimme itse, mitä se tarkoittaa meidän kunkin elämässä.

Tikkurilassa käynnistyi tiistaina 28.10. Vantaan seurakuntien järjestämä Hyvän tekemisen tori, jossa kannustetaan tekemään hyvää ja samalla muistutetaan meneillään olevista seurakuntavaaleista. Torin ensimmäisenä haastateltavana oli Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Nenoselle seurakuntavaalien teema Usko hyvän tekemiseen tuo mieleen lapsuuden ja kotikasvatuksen, joka lähti siitä, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia.

- Toisia ihmisiä tulee kohdella niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan, tiivisti Nenonen elämänohjeensa niin sanotun kultaisen säännön mukaan.

Tasa-arvoisuuteen Nenonen sanoi pyrkivänsä myös työssään.

- Että kaikilla ihmisillä olisi tasaveroinen mahdollisuus esimerkiksi koulutukseen ja työntekoon. Kuntajärjestelmähän on huolehtimassa ihmisestä hänen kaikissa vaiheissaan jo ennen syntymää ja aina loppuun asti. Tämä pyrkimys on motivoinut minua näihin töihin.

Verovaroilla hyvää

Kaupungin budjetista Nenonen arvioi käytettävän hyvän tekemiseen näkökulmasta riippuen 50–100 prosenttia.

- Ajattelen, että urheilupaikat ja katuvalotkin tuottavat hyvää. Kaikki verovaroilla tehtävä työ kunnassa on suunnattu hyvään kuntalaisille. Veroille löytyy vastinetta. Kun ihminen törmää avuntarpeeseen esimerkiksi erityissairaanhoidossa, todetaan usein, että järjestelmä on hyvä, kun apua löytyy.

Vantaan kaupunki on tiukalla talouskuurilla, jossa joudutaan karsimaan myös tärkeistä ja hyvistä asioista. Vaikeimpana säästöpäätöksenä Nenonen mainitsi kahden koulun lakkauttamisen vuonna 2013.

- Kun aloitin työssäni 2012, sain toimeksiantona kaupungin talouden tasapainotuksen. Päätettiin, että kaikki lakisääteiset palvelut turvataan niin, että taso ei laske, mutta investointeja katsellaan kriittisesti.

- Koulujen lakkauttaminen oli tiukka, mutta mielestäni oikea päätös. Pärjätään vähemmällä tilalla, mutta panostetaan sisältöön. Esimerkiksi kaupunki on hankkimassa koululaisille tablettitietokoneita, joita tulee yksi kahden lapsen käyttöön. Tämäkin on tasa-arvoa. Riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta, lapset pääsevät tutustumaan tablettien käyttöön.

Odottamaton hyvyys

Kun Nenoselta kysyttiin, onko hän kohdannut elämässään odottamatonta hyvää, hän mainitsi ensin lapsensa ja lastenlapsensa.

- Lapsen syntymä on aina armoa. Lisäksi eräs tapaus sattui alle kouluikäisenä, kun olimme rakennustyömaalla uimassa ja uin liian syvään veteen. Kaverinikin olivat liian pieniä auttamaan, mutta vanhempi veljeni sattui juuri sillä hetkellä pyöräilemään ohi ja näki, että vajosin pinnan alle. Hän sai minut ylös vedestä ja elvytti minut, kertoi Nenonen.

Hyvän tekemisen torilla on joka päivä jaossa 300 ruusua, jonka voi viedä valitsemalleen ihmiselle, jota haluaa tänään ilahduttaa. Kari Nenonen aikoi viedä saamansa ruusun työtoverilleen, sihteeri Satu Ahlroosille.

Torille voi myös tuoda sukkia, lapasia tai kaulahuiveja, joita seurakunnan diakoniatyöntekijät jakavat eteenpäin tarvitseville. Kaupunginjohtaja Nenonen lahjoitti joukkoon neljä kaulahuivia.

Minigolfia pelataan Tikkurilan kirkon sisäpihalla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

► Hyvän tekemisen tori ti–to 28.–30.10. klo 11–19 Tikkurilan kirkon edessä, Asematie 12.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.