null Vapaaehtoinen körttijuhlia tekemässä

Jan Ahonen, herättäjäjuhlatyöläinen. Kuva: Esko Jämsä

Jan Ahonen, herättäjäjuhlatyöläinen. Kuva: Esko Jämsä

Vapaaehtoinen körttijuhlia tekemässä

Ensi kesänä vietetään Vantaalla Herättäjäjuhlia. Nämä kesäjuhlat rakentuvat paljolti talkoo- eli kökkähengen varaan, ja nyt haetaan vapaaehtoisia apuvoimia. Jan Ahonen, menet körttijuhlille hommiin. Miksi ihmeessä?

– Minulle kyseessä on kesän odotettu kohokohta. Olen vuoden 2008 Espoon juhlista lähtien kiertänyt yhtä lukuun ottamatta kaikki herättäjäjuhlat tehden Körttiradiota. Tänä vuonna saan kunnian puhua päätösseuroissa. Olen myös ollut jakamassa ehtoollista avoimen taivaan alla juhlakentällä. Mikä hieno kokemus!

Millaisia tehtäviä vapaaehtoisille on tarjolla? Mitä pitää osata?

- Suuri osa puhujista on vapaaehtoisia ja muita kuin pappeja. Esimerkiksi tapahtuman eetteriin välittävä Körttiradio tehdään talkoilla. Liikenteen ohjaamiseen, ruuanjakeluun ja moneen muuhun tehtävään tarvitaan tekijöitä. Tärkein ominaisuus on auttamishalu. Jäsenkirjoja ei kysytä eikä kaivata.

Sanopa nyt, onko se talkoot vai kökkä?

– Kumpi vain, samasta asiasta puhutaan. Ei juhlien yhdessä rakentamisen ilo ole siitä kiinni. Vuoroja eri tehtäviin on ympäri vuorokautta, joten esimerkiksi pitkäuninen voi rauhassa laskea lampaat loppuun.

Herättäjäjuhlat ovat körttien eli heränneiden vuotuiset kokoontumisajot ja kuuluvat suomalaiseen kristilliseen kesäjuhlaperinteeseen. Tänä vuonna kokoonnutaan 8.–10.7. Myyrmäen stadionilla. Vapaa pääsy muillekin kuin kantakirjakörteille. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä.

Jaa tämä artikkeli: