Vartin retriitti: Hyvä tehtävä
Rikottu. Kun kunnioitan pahaa, otan sen todesta. Kuva: Katri Saarela / Instagram: Kutriart

Rikottu. Kun kunnioitan pahaa, otan sen todesta. Kuva: Katri Saarela / Instagram: Kutriart

Vartin retriitti: Hyvä tehtävä

Joka pahaan pyrkii, kulkee harhaan, joka pyrkii hyvään, saa rakkautta.

Näitä psalmin sanoja kuullaan ensi sunnuntaina kirkossa, kun siellä pohditaan, mitä Jumalan antaman tehtävän loppuun saattaminen tarkoittaa.

Toukokuun lopussa pidettiin Wienissä suuren aidstyölle varoja keräävän juhlan aattona seminaari, jossa yhtenä puhujana oli Euroviisujen voittaja Conchita Wurst. Näissä eri maissa järjestetyissä Ted Talks -seminaareissa otetaan esiin asioita ja ajatuksia, joita kannattaisi edistää.

Conchita Wurst puhui rakkaudesta, jota seuraa kunnioitus ja hyväksyntä. Hän kannusti keskittymään siihen hyvään, mitä aidsiin suhtautumisessa on jo saatu aikaan ja päätti puheensa sanomalla: ”Kunnioittakaa pahaa ja rakastakaa hyvää.”

Pahan kunnioittaminen ja hyvän rakastaminen on mielenkiintoinen lähtökohta elämälle. Eikö pahaa pidä vastustaa ja jopa vihata?

Kun kunnioitan pahaa, otan sen tosissani. En torju sitä, vaikka se olisi epämukavaa eikä koskisi minua. Olen valmis näkemään pahan ja synnin yhteiskunnassa, jossa elän, mutta myös itsessäni. Vastustettava paha on aina meissä, ei vain muissa.

Kun rakastan hyvää, otan myös sen todesta. Pettymyksien tullessa en suojaudu kyynisyyteen. Uskon hyvän voittoon.

Rakastavan Jumalan lupauksiin tarttuminen saa toivomaan ja yrittämään sitkeästi. Tasoittamaan hyvälle tietä, kuuntelemaan tarkasti, mikä on tuon toisen ihmisen hyvä.

Hyvää rakastava luottaa Jumalan hyvyyteen aina enemmän kuin ihmisten kataluuteen.

10. sunnuntai helluntaista

Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa
Väri: vihreä
Valo: kaksi kynttilää
Teksti: Sananl. 14: 21–22, 25, 2. Kor. 8: 9–15, Matt. 25: 14–30

Jaa tämä artikkeli: