null Vartin retriitti: Opettaja antoi koululaisille pääsiäistehtävän

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Hengellisyys

Vartin retriitti: Opettaja antoi koululaisille pääsiäistehtävän

Tyhjät munankuoret kertoivat tärkeimmän.

Perheeseen syntyi pitkän odotuksen jälkeen esikoispoika. Pian syntymän jälkeen vanhemmat saivat tietää, ettei kaikki ollut pikkumiehessä kohdallaan. Synnytyksessä poika oli kärsinyt hapenpuutteesta ja osa aivojen toimintakyvystä oli lamaantunut. Kun Jere-vauvan kastejuhlaa vietettiin, tiedettiin, ettei hän ehkä koskaan oppisi tuottamaan puhetta. Jeren aivovaurio oli niin paha, etteivät lääkärit uskaltaneet luvata elinaikaa kymmentä vuotta enempää.

Vammasta huolimatta Jere aloitti koulukäynnin oman lähikoulun tavallisessa luokassa. Kakkosluokan keväällä opettaja antoi lapsille pääsiäisloman ajaksi tehtävän. Heidän piti täyttää Kinder-munan keltainen munankuori jollakin pääsiäistä kuvaavalla asialla.

Kun koitti pääsiäisen jälkeinen tiistai, kotitehtävä tarkastettiin. Jere viuhtoi vauhdikkaasti käsillään. Samassa opettaja tajusi, ettei ollut muistanut Jeren äidille kertoa, että muna olisi pitänyt täyttää jollain sopivalla pääsiäisestä kertovalla asialla. Opettaja yritti olla huomaamatta Jeren viuhtomista, mutta äänekkään huitomisen vuoksi Jerelle oli pakko antaa vuoro.

Niinpä opettaja otti Jeren munankuoren käteensä ja raotti vähän. Ja tyhjähän se oli, niin kuin hän oli arvannut. Opettaja ei kehdannut näyttää tyhjiä munankuoria muulle luokalle, mutta kun Jere vain innokkaasti huitoi, oli se pakko näyttää kaikille. Jere näytti voitonriemuiselta. Samalla opettaja tajusi: Jere oli tarkoittanut, että munankuoren kuuluikin olla tyhjä! Pääsiäisen ihme on tyhjä hauta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.