null Vartin retriitti: Rohkeutta lähteä ja löytää

Kuva: Merja Lönnroth

Kuva: Merja Lönnroth

Hengellisyys

Vartin retriitti: Rohkeutta lähteä ja löytää

On etsittävä uudenlaista, jos henki ei kulje.

Rajojen yli – sillä oma valo voi helposti muuttua pimeydeksi. Rajojen yli – sillä vain siten löytyy avara yhteys.

Loppiaisen kuvat kertovat kaukaisista vieraista, jotka saapuvat ihmettelemään pientä toivon lasta. Ne kertovat lapsen kodista, joka on kaukana tutusta ja turvallisesta. Ne kertovat myös hänen pakolaisuudestaan: matkaan on lähdettävä, jotta henki säilyisi, vaikka määränpää on tuntematon.

Näitä lähtöjä tekevät yhä hyvin monet tietämättä, mihin päätyvät. On vain lähdettävä etsimään uusia elämän mahdollisuuksia.
 

Anna rohkeutta kuunnella toisia etsijöitä. He ovat ehkä jo enemmän perillä kuin minä."
 

Kohdalle voi osua myös sisäisiä matkoja. Ne ovat vähemmän dramaattisia ja näkyviä, mutta eivät silti helppoja. Ehkä elämästä on valo vähentynyt, henki ei kulje, ei ole tilaa, ei tule nähdyksi. On etsittävä uudenlaista, itselle sopivaa elämää. On otettava vastuu omasta onnellisuudesta ja etsittävä muutosta.

Kaikki matkat edellyttävät rohkeutta lähteä. Mutta ne edellyttävät myös rohkeutta löytää.

Kun joudumme irtoamaan tutusta ja lähtemään liikkeelle, on hyvä pyytää: Jumala, anna minulle luottamusta kantaa mukanani sitä, mikä menneessä oli hyvää. Anna rohkeutta kuunnella toisia etsijöitä. He ovat ehkä jo enemmän perillä kuin minä. Anna myös uskallusta ylittää rajoja, erityisesti omassa itsessäni. Anna antelias mieli ja avoin käsi, että voin löytää yhteyden toisiin matkalla olijoihin. Auta muistamaan, että sinun valosi on aina jaettavaksi tarkoitettu.

Mutta ennen muuta: kuljethan aina kanssamme.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.