null Vartin retriitti: Taivaallista diplomatiaa

Kuva: Lotta Numminen

Kuva: Lotta Numminen

Hengellisyys

Vartin retriitti: Taivaallista diplomatiaa

Jeesuksen lähettiläs tarvitsee totuutta, armoa ja myötätuntoa.

Monen mielikuva diplomaatista lienee tämä: paljon tietävä ihminen, taitava seurassa kuin seurassa, hallitsee hyvin kotimaansa intressit ja asemapaikkansa kulttuurin, sukkuloi taidolla vaikeissa tilanteissa ja osaa solmia ja ylläpitää suhteita.

Kun kirkossa puhutaan ihmisistä Jeesuksen lähettiläinä, diplomaattinen glamour jää vähemmälle. Harva meistä edes joutuu asemaan, jossa moista osaamista tarvittaisiin.

Silti Jeesuksen lähettiläänä eläminen on kristityn tehtävä. Se on tehtävä, jonka suorittamiseksi ei tarvitse lähteä kaukomaille ja käydä diplomaattien valmennuskursseja. Ei se silti helppo ole.

Jeesuksen kohdanneet ihmiset tunsivat, että heidät nähtiin. Heitä katsottiin myötätunnolla. Syrjään sysätyt nostettiin esiin ja heitä pidettiin arvokkaina Jumalan ihmisinä. Monet tunsivat, että ilma heidän ympärillään kävi helpommaksi hengittää ja syntyi halu panna oma elämä uuteen kuosiin. Vaikka kuultu totuus itsestä kirpaisi, siinä oli mukana myös uudenlaista vapautta. Toivonsa kadottaneet alkoivat tähyillä uutta tietä.

Jeesuksen lähettiläs tarvitsee näitä kolmea: totuutta, armoa ja myötätuntoa. Maailma pitää nähdä sellaisena kuin se on ja pyrkiä parempaan. Kun tunnistaa totuuden itsestään, ei ole syytä laukoa tuomioita toisen elämästä ja tietää hänen hyväänsä. Kumpikin tarvitsee armoa. Kumpikin tarvitsee toivoa uudesta mahdollisuudesta.

Siellä, missä ihmiset armahtavat toisiaan, myötätunto avartaa mielen ja luo syvän yhteyden: Jumalan rakkaus kannattelee jokaista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.