Vartin retriitti: Vihollinen
Rikos. Vihollisensa puolesta on vaikeaa rukoilla. Kuva: Katri Saarela / Instagram: Kutriart

Rikos. Vihollisensa puolesta on vaikeaa rukoilla. Kuva: Katri Saarela / Instagram: Kutriart

Vartin retriitti: Vihollinen

Panitpa pahan tehtävän: Rukoilkaa vihollistenne puolesta, sillä ystävien puolesta rukoileminen ei ole homma eikä mikään. Eivätkö kaikki toivo ystävilleen hyvää?

No, minä yritän.

Isä meidän, tuon eteesi nämä tyypit, jotka tänäänkin saivat vereni kiehumaan. Millaisia matalamielisiä letkauksia he nettikeskustelussa syytivätkään.

Mistä toisaalta tiedän, mitä siihen kunkin kohdalla kätkeytyy? Anna sinä heille mielenrauha, oikeita ystäviä ja valoisa tulevaisuus. Tee heistä onnellisia ihmisiä.

Tuon eteesi myös ystäväni entisen miehen. Ei mene hänelläkään hyvin, sillä tutut väistävät ja tuomitsevat. Lähetä hänen tielleen edes yksi ihminen, joka kestää häntä ja auttaa häntä yhteyteen toisten kanssa. Tuo iloa hänenkin elämäänsä.

Tuon eteesi myös tämän ihmisen, joka vuosia sitten loukkasi ja sai minut itkemään pettymyksestä. Kiukku nakertaa minua yhä, eikä se tunnu hyvältä. Jumala, sinä näet meidän kömpelyytemme ja virheemme sekä kaikki tahattomat ja tarkoitukselliset tekomme. Erityisesti ne asiat, joita ei tehty eikä sanottu. Anna anteeksi, anna meidän antaa anteeksi myös itsellemme. Vapauta meidät jatkamaan elämäämme.

Tuon eteesi myös itseni, sillä huomaan silloin tällöin olevani oman hyvän elämäni este. Usein laiskuuttani, usein saamattomuuttani tai siksi, että uusi tie hirvittää minua. Minä en luota sinuun enkä elämään tarpeeksi.

Anna minulle anteeksi, että tuhlaan aikaani vitkutteluun ja väistelyyn. Auta minua näkemään, että minun viholliseni on sinun ihmisesi. Minäkin.

14. sunnuntai helluntaista

Lähimmäinen
Väri: vihreä
Valo: kaksi kynttilää
Teksti: Ps. 112: 5–9, 1. Sam. 24: 9–12, 17–21, 1. Joh. 3: 11–18, Matt. 5: 43–48

Jaa tämä artikkeli: