null Vetoomus Herttoniemenrannan kappelin säilyttämiseksi

Puheenvuorot

Vetoomus Herttoniemenrannan kappelin säilyttämiseksi

Herttoniemenranta on yhdeksän tuhannen asukkaan asuma-alue. Kappeli on viidentoista toimintavuoden aikana muodostunut kasvavan, uuden asuinalueen asukkaiden yhteisölliseksi kokoontumispaikaksi. Se on kuin kirkko keskellä kylää.

Sunnuntai-iltojen messut, kirkollistenpyhien hartaudet ja muut juhlat, muun muassa joulujuhla, ystäväjuhla, kevätjuhla ja adventtikynttilän sytytys, keräävät paljon osallistujia. Kappelilla kokoontuu viikoittain tai joka toinen viikko säännöllisesti kahdeksan erilaista toimintaryhmää, joiden toteuttamisessa vapaaehtoisilla on tärkeä tehtävä. Kappeli tarjoaa myös tilat arabian- ja venäjänkielisille ryhmille.

Kappeli on seurakunnan säästöpaineiden vuoksi lopetusuhan alla. Kappelista luopumisen myötä Herttoniemenrannan asukkaat menettäisivät alueen ainoan kaikille avoimen kokoontumistilan. Tilat ovat toimivat, modernit ja kauniit. Myös diakonian erityistarpeet on huomioitu. Toiminta on iltapainotteista, ja se on mahdollistanut myös työikäisten osallistumisen.

Epävarmassa maailmantilanteessa kirkon pitäisi luoda turvaa eikä vetäytyä yhä kauemmas jäsenistään. Kappelista luopuminen aiheuttaisi eriarvoisuutta seurakunnan jäsenten kesken. Vetoamme kappelin ja sen toiminnan jatkamisen puolesta.

Pirjo Toivola-Kauppinen
puheenjohtaja

Helena Helminen
varapuheenjohtaja

Herttoniemenrannan alueneuvosto

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.